Procurorul Mihaela Iorga a contestat in instanta revocarea din DNA

Luni, 14 August 2017, ora 19:16
868 citiri
Procurorul Mihaela Iorga a contestat in instanta revocarea din DNA
Foto: captura Tv

Procurorul Mihaela Iorga a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a contestat in instanta revocarea din Directia Nationala Anticoruptie.

"Suntem pe procedura prealabila. Eu am cerut si suspendarea actului administrativ. La Curtea de Apel. Pe nelegalitate, pentru ca, in principal, e conditia esentiala la suspendarea actului administrativ, nelegalitatea. Dupa revocare, in mod normal, te intorci, cum spune legea, la parchetul de la care provii sau la un alt parchet.

Pentru ca totul a decurs foarte rapid, n-a mai existat posibilitatea sa optez pentru un alt parchet, motiv pentru care a fost emis ordinul pentru Bacau, Parchetul Judecatoriei Bacau. Avocatul s-a ocupat de aceasta problema. Din cate am inteles de la avocat, eu n-am verificat, ar fi termen cred ca saptamana aceasta, undeva joi", a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Mihaela Iorga.

Pe 5 iulie, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru si Doru Tulus, dupa ce Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea.

Unda verde pentru revocarea lui Tulus si Iorga de la DNA: Ce spun procurorii

Procurorul sef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru motivul ca "nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al Sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate". Mai exact, este vorba despre un denunt pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicatiei whatsapp.

Procurorul a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi ca a facut presiuni pentru retinerea Elenei Udrea, "chiar si pentru o noapte", desi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului si atunci "totul era doar un circ mediatic".

Ulterior revocarii, Sectia pentru Procurori a CSM a decis revenirea procurorului Mihaela Iorga la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau. ...citeste mai departe despre "Procurorul Mihaela Iorga a contestat in instanta revocarea din DNA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#procuror Iorga contestat decizie DNA , #Stiri Administratie