Profesorii se vor putea pensiona mai devreme - proiect de lege

Duminica, 27 August 2017, ora 15:34
818 citiri
Profesorii se vor putea pensiona mai devreme - proiect de lege
Foto: Pixabay

Profesorii se vor putea pensiona mai devreme, potrivit unui proiect de lege initiat de un senator PSD.

Mai exact, propunerea legislativa stipuleaza ca dascalii vor iesi din sistem la 62 de ani, daca au gradul I si peste 30 de ani vechime.

"Am in vedere faptul ca sunt profesori care au 40 de ani vechime. La un moment dat, munca cu elevul nu este usoara. Este uzura psihica extraordinara si multi dintre colegii mei clacheaza la un moment dat. Decat sa mergi in fata clasei si sa apari in ipostaze care nu sunt tocmai magulitoare pentru omul-profesor si pentru calitatea de profesor, prefer sa ajut profesorul acesta sa mearga la pensie mai repede, cu trei ani inainte", a explicat Virginel Iordache, senator PSD de Suceava, citat de NewsBucovina.ro.

El a sustinut ca proiectul sau legislativ tine cont si de discutiile avute cu reprezentantii Casei Nationale de Pensii.

In plus, social-democratul a precizat ca numarul profesorilor care solicita pensionarea anticipata este de zece ori mai mic decat al celor care cer sa continue activitatea si dupa varsta pensionarii.

Senatorul sucevean a subliniat ca aceasta lege face ca in anumite situatii, cadrele didactice sa poata solicita pensionarea anticipata.

"Prefer ca omul sa iasa demn la pensie", a spus Iordache.

Reamintim ca varsta standard de pensionare este, in momentul de fata in Romania, de 65 de ani pentru barbati si de 63 de ani pentru femei. Cat despre varsta de pensionare anticipata, la femei este de 58 de ani, iar la barbati de 60 de ani. ...citeste mai departe despre "Profesorii se vor putea pensiona mai devreme - proiect de lege" pe Ziare.com

#profesori pensionare devreme, #profesori pensie , #Stiri Administratie