Profesorul in drept constitutional Ioan Stanomir: Este un moment deosebit de grav pentru democratia romaneasca

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 17:39
948 citiri
Profesorul in drept constitutional Ioan Stanomir: Este un moment deosebit de grav pentru democratia romaneasca
Foto: Facebook Ioan Stanomir

Profesorul universitar Ioan Stanomir, specialist in drept constitutional, califica drept inacceptabile modificarile aduse Codului penal, despre care spune ca submineaza statul de drept.

"Este un moment deosebit de grav pentru democratia romaneasca. Actul infaptuit de majoritatea PSD si ALDE este de natura sa submineze nu doar statul de drept, ci si increderea cetatenilor acestei tari in principiile dreptatii. De aceea, impotriva acestei formule adoptate astazi trebuie sa rezistam institutional si civic, pentru ca a o accepta inseamna a accepta inacceptabilul din punct de vedere juridic si politic", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Ioan Stanomir.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul privind modificarea Codului penal. S-au inregistrat 167 de voturi 'pentru', 97 - ''impotriva'' si 19 deputati s-au abtinut.

Codul Penal a trecut la limita: 9 deputati de la minoritati si unul de la PMP i-au salvat majoritatea lui Dragnea ...citeste mai departe despre "Profesorul in drept constitutional Ioan Stanomir: Este un moment deosebit de grav pentru democratia romaneasca" pe Ziare.com

#Stanomir modificare Coduri Penale , #Stiri Administratie