Programul de la Serviciile de Pasapoarte din Capitala si Ilfov a fost prelungit. Politistii recomanda programarile online

Luni, 23 Iulie 2018, ora 18:19
912 citiri
Programul de la Serviciile de Pasapoarte din Capitala si Ilfov a fost prelungit. Politistii recomanda programarile online
Foto: Ziare.com

Serviciile de pasapoarte Bucuresti si Ilfov isi vor prelungi programul de lucru cu publicul si, potrivit noului orar, in zilele de luni, marti si miercuri institutiile vor functiona pana la ora 18:30, iar in zilele de joi si vineri acestea vor fi deschise pana la ora 16:30, anunta MAI.

"In zilele de luni, marti si miercuri serviciile de pasapoarte vor functiona pana la ora 18.30, iar in zilele de joi si vineri pana la ora 16.30. (...) Programul prelungit va fi valabil in perioada 23 iulie - 31 august, cand experienta ultimilor ani a aratat ca numarul cetatenilor care solicita pasapoarte este mai ridicat comparativ cu restul anului", se arata intr-un comunicat de presa de presa remis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, sursa citata mai precizeaza ca a fost suplimentat numarul personalului de la ghisee, iar structurile de pasapoarte au fost mutate in sedii noi, care ofera conditii decente si spatii de asteptare pentru cetateni.

Pasapoartele, in Plaza si ParkLake

"Pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, structurile de pasapoarte functioneaza in doua centre comerciale Plaza Romania si ParkLake, numarul total de ghisee fiind de 42. Timpul mediu de procesare al unei cereri este de sapte minute la oricare dintre sedii. Recomandam cetatenilor sa isi faca programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, in acest caz, timpul de asteptare la ghiseu fiind zero", se mai arata in comunicatul de presa.

Incepand cu data de 20 iulie 2018 a crescut valabilitatea pasaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la cinci la zece ani. De asemenea, au fost schimbate conditiile de eliberare a pasaportului simplu temporar.

Acesta se va elibera doar in situatii obiective, in baza unor documente care justifica urgenta deplasarii, din motive familiale, de sanatate sau profesionale, care nu permit asteptarea timpului necesar pentru eliberarea unui pasaport electronic. In astfel de cazuri, termenul de solutionare a cererii de eliberare a documentului de calatorie temporar este de cel mult trei zile lucratoare.

Cetatenii care nu doresc un pasaport simplu electronic sau care nu pot prezenta documentele care sa justifice urgenta deplasarii, vor primi pasaport temporar in termenul de eliberare a documentului electronic - maxim 30 de zile lucratoare, in cazul cererilor depuse in tara, si cel mult 90 de zile lucratoare pentru cererile depuse in strainatate. ...citeste mai departe despre "Programul de la Serviciile de Pasapoarte din Capitala si Ilfov a fost prelungit. Politistii recomanda programarile online" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pasapoarte Bucuresti Ilfov, #pasapoarte Romania, #program prelungit pasapoarte , #Stiri Administratie