Programul Prima Chirie, un esec: Doar 15 someri au beneficiat de subventii

Luni, 14 August 2017, ora 12:58
1065 citiri
Programul Prima Chirie, un esec: Doar 15 someri au beneficiat de subventii
Foto: Arhiva Ziare.com

In primele 7 luni ale acestui an, doar 15 someri s-au inscris in programul Prima Chirie pentru a putea beneficia de ajutorul oferit in cazul in care se muta la o distanta ceva mai mare fata de domiciliu.

Prin programul Prima Chirie sunt ajutati somerii care isi gasesc un loc de munca la o distanta mai mare de 50 kilometri de casa. Acestia pot primi o subventie de maximum 75% din valoarea chiriei, dar nu mai mult de 900 de lei pe luna.

Ziarul Financiar a cerut datele oficiale de la ANOFM, iar acestea arata ca doar 15 someri s-au inscris in acest program pana acum.

Pe de o parte, normele de aplicare ale Programului Prima Chirie (HG nr. 374/2017) au fost publicate in Monitorul Oficial abia in data de 06 iunie.

Pe de alta parte, mecanismul de obtinere a subventiilor e foarte complicat. Somerul trebuie sa aiba bani pentru a plati o garantie, chiria pentru prima luna si, eventual, chiria pentru a doua luna pana ce ANOFM ii deconteaza banii, scrie Ziarul Financiar.

Conform sursei citate, din bugetul de 18 milioane alocat pentru acest an programului Prima Chirie s-au cheltuit pe primele 6 luni doar 6.250 de lei, adica 0,03% din suma totala alocata, in conditiile in care in aceeasi perioada ar fi putut beneficia de subventii peste 3.300 de someri. ...citeste mai departe despre "Programul Prima Chirie, un esec: Doar 15 someri au beneficiat de subventii" pe Ziare.com

#inscrieri Prima Chirie beneficiari someri , #Stiri Administratie