Proiectul Legii Turismului: Operatorii atrag atentia ca se impune o urmarire excesiva a datelor personale ale turistilor

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 23:59
1251 citiri
Proiectul Legii Turismului: Operatorii atrag atentia ca se impune o urmarire excesiva a datelor personale ale turistilor
Foto: Facebook/Mircea Tutus Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat marti ca, potrivit estimarilor, Legea turismului, aflata in dezbatere publica, va fi publicata in Monitorul Oficial pana la sfarsitul lunii noiembrie. Numai ca, aceasta lege, odata implementata, va face ca institutii ca SRI, DGIPI, SIE sa aiba acces la si mai multe date personale ale turistilor, fapt criticat de operatorii din turism.

"Cu tot cu promulgare din partea presedintelui Romaniei, sper ca undeva pana la sfarsitul lunii noiembrie a acestui an (va fi publicata in Monitorul Oficial - n.red.). (...) Eu v-am spus ca ea va intra in vigoare la 180 de zile de la momentul publicarii in Monitorul Oficial", a spus Dobre intr-o declaratie de presa, intrebat cand estimeaza ca va deveni operationala Legea turismului.

Declaratia a fost facuta cu ocazia primei dezbateri publice a proiectului Legii Turismului din cele sapte stabilite.

In ceea ce priveste softul necesar punerii in aplicare a Sistemului Informatic de Evidenta a Activitatii de Turism din Romania (SIEATR), ministrul a precizat ca acesta va fi pus la dispozitie de catre STS (care deserveste si SRI si SIE) si va fi realizat in 2018.

"Softul se va pune la dispozitie de catre STS. (...) Se va realiza softul in cursul anului 2018, probabil, dupa discutiile pe care le-am avut cu cei de la STS, incepand cu luna ianuarie sau februarie 2018", a adaugat Dobre, conform Agerpres.

Dobre a declarat ca "fiecare institutie a statului va avea acces la diverse informatii".

"Datele cu caracter personal, dupa cum bine stiti, sunt trecute intr-o noua directiva europeana care trebuie sa intre in vigoare de la anul, printr-o noua lege. De ce am facut acest subcapitol? Este foarte important, la ora actuala, sa stim cum stam, cum vom sta pe tot ce inseamna activitatea de turism din Romania (...)

Credeti ca acum, cand discutati cu mine, vacanta sau minivacanta dumneavoastra pe care o desfasurati in Constanta nu poate ajunge tot la fel, la aceste institutii pe care le enumerati (SRI, DGIPI, SIE - n. red.)?

Eu cred ca in primul rand trebuie sa ne respectam institutiile statului in Romania, sa nu incalcam legile. Fiecare institutie a statului va avea acces la diverse informatii. De fiecare data, se vor cere date care sunt necesare pentru fiecare institutie. La ora actuala, MAI are toate datele cu caracter personal ale tuturor romanilor", a spus ministrul Turismului.

Numai ca, asa dupa cum atrage atentia presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvolta ...citeste mai departe despre "Proiectul Legii Turismului: Operatorii atrag atentia ca se impune o urmarire excesiva a datelor personale ale turistilor" pe Ziare.com

#Mircea Dobre proiect lege turism, #proiect lege turism dezbatere publica, #servicii acces date personale turisti, #servicii date personale legea turismului , #Stiri Administratie