Protest al primarilor fata de Codul Fiscal: Cand au vazut cati bani pierd, au iesit in strada

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 15:59
1158 citiri
Protest al primarilor fata de Codul Fiscal: Cand au vazut cati bani pierd, au iesit in strada
Foto: Arhiva/Ziare.com

Zeci de primari si viceprimari PNL din judetul Arad au participat, luni, la un mars de protest spontan fata de prevederile Codului Fiscal, cerand Guvernului sa amane aplicarea modificarilor aduse prin Ordonanta de Urgenta sau sa aloce sume compensatorii administratiilor locale. Conform primarilor, judetul Arad va pierde 167 milioane de lei, iar functionarea administratiilor locale ar urma sa fie afectata grav.

Aproximativ 50 de primari si viceprimari PNL din judetul Arad au fost chemati, luni, la Consiliul Judetean (CJ) Arad, care are o conducere liberala, pentru o analiza privind efectele modificarilor aduse de Guvern Codului Fiscal.

In urma sedintei, participantii au redactat un memoriu si au decis sa mearga in mars de protest prin centrul orasului Arad inainte de a-l depune la Prefectura.

Astfel, primarii si viceprimarii, insotiti de reprezentanti ai CJ Arad, au marsaluit prin oras zeci de minute, dupa care au depus documentul la Prefectura.

In memoriu se arata ca primarii "solicita amanarea aplicarii OUG de modificare a Codului fiscal, respectiv punerea in dezbatere publica a prevederilor acestui act normativ prin implicarea administratiilor locale, asociatiilor patronale, sindicatelor si a reprezenzantilor tuturor actorilor sociali asupra carora aceasta ordonanta de urgenta va produce efecte".

Din calculele prezentate de catre edili reiese ca localitatile judetului vor pierde aproximativ 167 milioane de lei, ceea ce "este de natura sa afecteze grav functionarea administratiilor locale si planurile de investitii".

Vicepresedintele CJ Arad Sergiu Bilcea a declarat ca protestul a fost unul spontan, din dorinta primarilor.

"La solicitarea primarilor din judet, am organizat un mars pentru a transmite guvernului nemultumirile legale de Codul fiscal. Guvenrul trebuie sa aiba responsabilitatea de a repara efectele ordonantei prin alocarea unor sume compensatorii pentru bugetele locale", a spus Bilcea.

Conform unor declaratii anterioare ale presedintelui CJ Arad, Iustin Cionca (PNL), si ale primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca (PNL), judetul ar perde 35 de milioane de euro dupa modificarea Codului Fiscal, din care 16 milioane de euro municipiul Arad.

Dupa ce si-au marit salariile si Guvernul le-a lasat fara bani, primariile incep sa creasca taxele localePrimaria Capitalei pierde pana la 1,3 miliarde lei, din cauza masurilor fiscale luate de GuvernDupa "revolutia fiscala", primarul din Iasi spune ca va cere bani ...citeste mai departe despre "Protest al primarilor fata de Codul Fiscal: Cand au vazut cati bani pierd, au iesit in strada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest primari Arad Cod Fiscal, #impozite locale crescute bani , #Stiri Administratie