Protest in Piata Victoriei fata de adoptarea unei legi a gratierii: Romania cere fara gratiere

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 22:52
2421 citiri
Protest in Piata Victoriei fata de adoptarea unei legi a gratierii: Romania cere fara gratiere
Foto: Arhiva Ziare.com

Cateva zeci de persoane protesteaza duminica seara, in Piata Victoriei, fata de adoptarea unei legi a gratierii. In jurul orei 21.00 numarul protestatarilor era de aproximativ 80.

Cei prezenti au fluturat steaguri tricolore, au afisat pancarte pe care scrie: "#rezist", "#insist", "Nu vrem gratiere" si au strigat "Romania cere/ fara gratiere", "Hotii", "Incompetentii", "Zi de zi, aici vom fi", "PSD, ciuma rosie", "Demisia".

"Suntem adeptii ideii ca legislatia penala a Romaniei ar trebui inasprita in continuare", a declarat pentru Agerpres unul dintre protestatari, Cristian Vaida.

"Protestam si impotriva guvernului, dar si a Parlamentului. Acesta pritoceste din nou niste legi cu niste amendamente care sa protejeze coruptii, iar guvernul (....) isi face de cap pe banii publici", a spus un alt manifestant, Silviu Cioceanu.

Protestatarii prezenti in Piata Victoriei au intonat imnul national si, la un moment dat, au aprins luminile telefoanelor mobile.

Oficiali ai Jandarmeriei au precizat ca protestul este neautorizat si ca, pana la ora 21.00, nu s-au inregistrat incidente.

Miercuri seara, dupa ce alesii au inceput sa discute legea gratierii, mai multi protestatari au mers in fata Palatului Parlamentului pentru o manifestatie.

Cateva persoane s-au strans in fata Casei Poporului. Acestea au adus un banner imens pe care scria Insist si unul pe care scria #Rezist. Pe hainele unei femei scria: "Eu strig, tu taci, el fura!".

Citeste mai multe despre Legea gratierii:

Legea gratierii: Sunt vizate pedepsele de pana la 3 ani, nu 5 cat a propus Guvernul. Jumatate de pedeapsa pentru gravideBasescu: Legea gratierii e foarte binevenita. Unde e recuperarea omului?Simulari pe Legea gratierii: Ar iesi din inchisori intre 888 si 2.765 de detinuti, 246 dintre ei condamnati pentru coruptieSerban Nicolae: Nu este exclus sa renuntam la Legea gratierii daca ea nu ajuta sa scapam de amenda CEDOAlte amendamente controversate au fost depuse in Parlament la Legea gratierii ...citeste mai departe despre "Protest in Piata Victoriei fata de adoptarea unei legi a gratierii: Romania cere fara gratiere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest legea gratierii, #protest Piata Victoriei , #Stiri Administratie