Protest la Guvern la un an de la OUG 13: Lupta pentru independenta Justitiei continua. Nu cedam!

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 17:08
1101 citiri
Protest la Guvern la un an de la OUG 13: Lupta pentru independenta Justitiei continua. Nu cedam!
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe grupuri civice au anuntat pe Facebook ca miercuri seara vor organiza, in fata Palatului Victoria, un protest care sa marcheze un an de la inceputul manifestatiilor pentru o Justitie independenta.

"Pe 31 ianuarie se implineste un an de cand Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta 13 privind modificarea Codului Penal si proiectul de lege privind gratierea! Lupta pentru independenta Justitiei si lupta impotriva coruptiei continua! Nu cedam! Va asteptam sa veniti intr-un numar cat mai mare la protest!", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestele au inceput pe 31 ianurie 2017 cand Guvernul Grindeanu a emis OUG 13, "noaptea ca hotii", desi ministrii fusesera avertizati de presedintele Klaus Iohannis sa nu duca la capat acest demers si, in saptamanile precedente, zeci de mii de oameni iesisera deja in strada pentru a le cere acelasi lucru.

Guvernul a dat lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"Reactii dure dupa modificarea Codurilor Penale: In miez de noapte, ca borfasii!

Cele mai mari proteste de la Revolutie

Odata cu adoptarea acestei ordonante, Romania a cunoscut cea mai ampla manifestatie de dupa 1989. Sute de mii de oameni au protestat in strada, pe un ger naprasnic, pana noaptea tarziu, fata de prevederile actul normativ.

600.000 de romani au iesit in strada la cel mai mare protest de pana acum

Protestarii spuneau si atunci, ca si acum, ca singurul obiectiv pe care il au PSD si ALDE e sa ii scape pe "penali".

Asaltul asupra Justitiei continua de un an, in ciuda celor mai dure reactii civice si externe

In cele 365 de zile ce s-au scurs de atunci, coalitia de guvernare a ajuns la al treilea Guvern, dupa ce atat Sorin Grindeanu, cat si Mihai Tudose au intrat in conflict cu liderul PSD, Liviu Dragnea, si au fost inlaturati.

Singura chestiune care a ramas constanta este asaltul asupra Justitiei, pe toate caile - in Guvern, in Parlament, in comisia special-infiintata in acest scop si condusa de fostul ministru, autorul OUG 13, Florin Iordache sau la CCR.

Reactiile externe la demersurile PSD-ALDE au fost dintre cele mai dure, de la Comisia Europeana la Departamentul de Stat al SUA si numeroase ambasade, insa Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au raspuns mereu cu aceeasi replica - oficialii externi sunt dezinformati.

Asta l-a facut in premiera pe seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, sa le transmita ofici ...citeste mai departe despre "Protest la Guvern la un an de la OUG 13: Lupta pentru independenta Justitiei continua. Nu cedam!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Piata Victoriei, #amnistie si gratiere , #Stiri Administratie