Protest la Ministerul Justitiei: Gardienii din inchisori nu si-au luat toti banii de 8 luni

Joi, 13 August 2015, ora 07:28
1099 citiri
Protest la Ministerul Justitiei: Gardienii din inchisori nu si-au luat toti banii de 8 luni
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 500 de membri ai Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP) vor protesta, joi, intre orele 9:00 si 11:00, in fata Ministerului Justitiei, cerand suplimentarea numarului de personal si plata integrala a drepturilor salariale restante de opt luni.

"Am decis sa iesim in strada pentru a face cunoscute public problemele cu care se confrunta sistemul national de penitenciare, probleme care nu sunt de ieri, de azi. Cele mai importante dintre acestea se refera la deficitul de personal si la neachitarea drepturilor salariale, in ultimele opt luni.

Concret, cerem autoritatilor si ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, deblocarea si finantarea de urgenta a o mie de posturi vacante. In prezent, in sistemul penitenciar sunt prevazute 15.500 de posturi, dintre care 3.000 sunt vacante in mod constant in ultimii opt ani.

Romania, condamnata la CEDO pentru moartea in inchisoare a unui detinut cu probleme psihiceCEDO obliga Romania sa plateasca 196.400 euro din ...citeste mai departe despre "Protest la Ministerul Justitiei: Gardienii din inchisori nu si-au luat toti banii de 8 luni" pe Ziare.com

#protest gardieni inchisoare Ministerul Justitiei, #protest lucratori penitenciare salarii , #Stiri Administratie