Oamenii au iesit in strada in #ziua29 sa sustina DNA: In scurt timp n-o sa mai aiba cine sa lupte cu coruptia (Foto&Video)

Marti, 28 Februarie 2017, ora 21:03
854 citiri
Oamenii au iesit in strada in #ziua29 sa sustina DNA: In scurt timp n-o sa mai aiba cine sa lupte cu coruptia (Foto&Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Circa 250 de manifestanti au venit, marti seara, in Piata Victoriei, raspunzand unui apel lansat pe Facebook pentru sustinerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"Daca nu iesim ACUM sa ii sustinem pe cei care lupta cu coruptia, in foarte scurt timp n-o sa mai aiba cine sa o faca. Iesiti din case, inainte de a se reinstaura dictatura. Si nu va amagiti, timpul nu e de partea noastra!", se arata pe pagina de Facebook special dedicata evenimentului care poarta titlul "Salvam Democratia".

Locul de adunare a fost, ca de obicei, Piata Victoriei din Bucuresti. Manifestantii au scandat lozinci si au cerut demisia Guvernului. "DNA sa vina sa va ia!" a fost unul dintre sloganurile serii, iar la ora 21:00 s-a intonat Imnul Romaniei.

Ziare.com a transmis principalele momente in format LIVE text:

21:00 - In Piata Victoriei rasuna Imnul National. Cei prezenti canta in cor si isi aprind luminile la telefoanele mobile, preluand gestul care a facut celebra Romania in lume.

20:47 - Manifestantii se pregatesc sa cante Imnul Romaniei la ora 21:00, asa cum s-a intamplat la fiecare protest din aceste zile.

20:35 - In piata se scandeaza "Hotii! Hotii!" si "Demisia!"

20:23 - In jur de 250 de manifestanti sunt in Piata Victoriei. Printre altele, se strang semnaturi pentru Proclamatia Romania 2017 si pentru demararea unui referendum pentru demiterea edililor din Bucuresti in frunte cu Gabriela Firea, informeaza Epoch Times.

20:10 - Manifestantii flutura steaguri, scandeaza "DNA sa vina sa va ia!", "ALDE si PSD, aceeasi mizerie!" si cer demisia guvernului Grindeanu.

20:05 - In Piata Victoriei sunt cateva zeci de persoane. Rasuna celebrul Imn al Golanilor din Piata Universitatii.

20:01 - Clujenii se mobilizeaza sa iasa joi seara din nou in strada.

"Haideti sa ne cunoastem mai bine, sa discutam despre cum putem folosi cat mai eficient pagina de Facebook Coruptia Ucide, pentru a creste partea de implicare civica a clujenilor, a persoanelor din Romania. O sa povestim putin si despre ce planuri avem pe viitor, si cum va puteti implica daca doriti.

Ne intalnim Joi, de la ora 20:00 la 22:00. Locatia urmeaza sa fie stabilita maine, in functie de numarul de persoane care se arata interesate", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului de care s-au aratat interesate, pana acum, circa 30 de persoane.

19:15 - "In seara asta, dupa 20:30, vin si insigne #REZIST. Ne vedem in piata!", a scris un alt sustinator al DNA pe pagina "Salvam Democra ...citeste mai departe despre "Oamenii au iesit in strada in #ziua29 sa sustina DNA: In scurt timp n-o sa mai aiba cine sa lupte cu coruptia (Foto&Video)" pe Ziare.com

#protest Guvern sustinere DNA , #Stiri Administratie