Tensiuni la protestul de la Guvern: Jandarmii au intervenit de multe ori

Sambata, 12 Mai 2018, ora 21:05
1525 citiri
Tensiuni la protestul de la Guvern: Jandarmii au intervenit de multe ori
Foto: Ziare.com

Mii de romani au iesit sambata seara in strada, atat in Bucuresti, cat si in zeci de orase din tara si din strainatate. Oamenii sunt revoltati ca cei de la PSD si ALDE continua asaltul asupra Justitiei in ciuda faptului ca societatea se exprima de aproape un an jumatate in strada impotriva masurilor dorite de coalitie.

In plus, cele mai recente masuri si decizii luate de Guvernul Dancila si liderii PSD au dus la crize in mai toate domeniile, de la economie la politica externa. Asta i-a facut pe oameni sa iasa in numar mare si sa spuna "stop catastrofelor".

In Capitala, peste 5.000 de romani au strigat "Hotilor, penalilor, tradatorilor, analfabetilor, nu scapati!". Protestul din Piata Victoriei a fost marcat insa de interventiile dese ale jandarmilor, care intai au incercat sa limiteze protestul, apoi au incercuit Piata si dupa ce s-a inserat au fost raportate si cazuri de oameni dusi la audieri.

Mai mult, directorul IPP Adrian Moraru a postat pe Facebook o imagine ce arata ca jandarmii de la Guvern sunt inarmati cu pistoale-mitraliera Uzi.

Alte cateva mii de romani au iesit in strada in orasele tarii sau de peste hotare, cu aceleasi mesaje care cer normalitate si moralitate: "Nu vrem sa fim condusi de hoti".

Un mesaj de sustinere a venit pentru protestatari si de la presedintele Klaus Iohannis. Acesta le-a transmis ca "e importanta atitudinea civica pentru a-i readuce pe acesti guvernanti cu picioarele pe pamant".

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT protestele romanilor din aceasta seara:

21:05 - Noi incidente intre jandarmi si protestatari. Se pare ca mai multi oameni au fost dusi la audieri. Mai mult, Adrian Moraru, directorul IPP, a postat o imagine in care se vede ca jandarmii sunt inarmati cu pistoale-mitraliera.

"Inca o dovada ca la conducerea MAI sunt niste cretini: au trimis jandarmi inarmati cu Uzi!", a scris Moraru pe Facebook si a atasat si o imagine.

Foto: Facebook/Adrian Moraru

21:00 - Toti oamenii din Piata Victoriei au aprins luminile telefoanelor si striga "Hotii", "Justitie nu coruptie" si huiduie.

20:56 - Peste 5.000 de persoane sunt in fata Guvernului, alte cateva mii sunt, adunat, in alte orase ale tarii.

20:44 - Multe mesaje din Piata ii sunt adresate lui Liviu Dragnea: "Dragnea, fii barbat, caci om de stat, niciodat. Esti doar un ratat. Cu indolenta si prostie ai socat o Romanie", se poate citi pe o alta pancarta.

20:39 - "Anticoruptia e in DNA-ul meu", se poate citit un mesaj l ...citeste mai departe despre "LIVE Tensiuni la protestul de la Guvern: Jandarmii au intervenit de multe ori si au pistoale-mitraliera Uzi (Foto&Video) " pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste tara diaspora, #protest Vrem Europa , #Stiri Administratie