Proteste de amploare la Viena dupa ce guvernul format cu ajutorul extremistilor a fost investit

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 14:39
959 citiri
Proteste de amploare la Viena dupa ce guvernul format cu ajutorul extremistilor a fost investit
Foto: Facebook/Sebastian Kurz

Presedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a semnat, luni, decretul de investire al noului Executiv de la Viena rezultat in urma alegerilor de la sfarsitul saptamanii trecute. Austria a devenit astfel singura tara din Europa Occidentala care are in componenta guvernului un partid de extrema-dreapta.

La doar 31 de ani, Sebastian Kurz devine cel mai tanar sef de guvern din Europa. Desi va guverna impreuna cu Partidul Libertatii (FPO, extrema-dreapta), el a exclus organizarea unui referendum de iesire a Austriei din Uniunea Europeana, dar a a anuntat ca vrea mai multa putere de decizie la nivelul statelor membre.

La scurt timp dupa anuntul investirii noului Executiv, peste 5.000 de oameni s-au strans in Viena pentru a protesta fata de cooptarea la guvernare a formatiunii de extrema-dreapta, infiintata dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial de catre fosti membri ai Partidului Nazist. Manifestantii au afisat pancarte cu mesajele "Primiti refugiati", "Afara cu nazistii", "Nu pentru porcii nazisti" si "Strache (n.red - liderul Partidului Libertatii) este un fascist".

Heinz-Christian Strache, noul vice-cancelar al Austriei, a afirmat in trecut ca Islamul "nu are loc in Europa" si a numit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, drept "cea mai periculoasa femeie din Europa", pentru politica sa deschisa privind refugiatii.

Citeste mai departe despre "Proteste de amploare la Viena dupa ce guvernul format cu ajutorul extremistilor a fost investit (video) " pe Ziare.com.

#guvern extrema dreapta Austria , #Stiri Administratie