Protestele continua duminica in Bucuresti si in tara: Romania moare in fiecare zi

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 16:41
1361 citiri
Protestele continua duminica in Bucuresti si in tara: Romania moare in fiecare zi
Foto: Facebook/Spune NU coruptilor

Noi proteste antiguvernamentale sunt anuntate pentru duminica seara, atat in Piata Victoriei din Capitala, cat si in mai multe orase din tara.

Manifestantii cer demisia liderilor celor doua Camere si retragerea legilor Justitiei din Parlament.

"Duminica ne vedem in Piata Victoriei eliberata. Legile justitiei nu trebuie sa treaca. Urmeaza o perioada - e vorba de zile - in care parlamentarii se vor face ca discuta amendamente, la gramada, in regim de urgenta. Apoi le vor vota, prefacandu-se ca asta inseamna democratie si dezbatere. Strada, societatea civila, presa sau reprezentantii unor tari democratice trag semnale de alarma, pe ei inca nu ii intereseaza. Trebuie sa ii oprim!", se arata in postarea de pe pagina evenimentului din Bucuresti.

Protestatarii ar urma sa se adune in Piata Victoriei din Capitala, de la ora 18.00.

Manifestatii asemanatoare vor avea loc si in Targu-Mures, Cluj si Deva, de la aceeasi ora. Oamenii cer demisia celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, precum si retragerea legilor Justitiei.

"Interesele penale ale domnilor Dragnea si Tariceanu pun nemijlocit in pericol viitorul democratic al Romaniei, domnia legii si drepturile fundamentale, securitatea tarii si bunastarea fiecaruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al Romaniei, este fara precedent si transant, si arata ca tentativele PSD-ALDE de subordonare politica a justitiei au devenit o problema geopolitica, cu implicatii privind securitatea militara a NATO si a Romaniei", mai scriu organizatorii.

Ei spun ca "Romania moare" in fiecare zi, prin distrugerea justitiei, prin adoptarea unor masuri fiscale care pun in pericol economia, prin numirea unor persoane in functii inalte pe criterii politice si prin atacul asupra celor care incearca sa schimbe ceva.

Proteste au avut loc si sambata dimineata in Piata Victoriei din Capitala, ca urmare a deciziei primariei de a organiza un targ de Craciun in piata, in conditiile in care aceasta a devenit locul traditional de desfasurare a manifestatiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri intre protestatari si jandarmi, o persoana ar fi fost agresata de protestatari conform Jandarmeriei, iar trei dintre manifestanti au fost amendati.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregatite pentru targul de Craciun.

Ulterior, municipalitatea a anuntat ca va muta Festivalul de colinde din Piata Victoriei intr-un alt loc. ...citeste mai departe despre "Protestele continua duminica in Bucuresti si in tara: Romania moare in fiecare zi" pe Ziare.com

#proteste duminica, #protest duminica Piata Victoriei, #protest duminica Guvern , #Stiri Administratie