Protestul magistratilor romani a ajuns in presa internationala: Lupta pentru libertatea de a-si face meseria

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 12:32
1283 citiri
Protestul magistratilor romani a ajuns in presa internationala: Lupta pentru libertatea de a-si face meseria
Foto: Arhiva Declic.ro

Publicatii prestigioase din Europa si din Statele Unite au scris despre protestele de luni ale magistratilor romani. Acestia iesisera in strada pentru a apara independenta justitiei, in contextul modificarilor pe care coalitia PSD-ALDE vrea sa le aduca in structura Codurilor Penale.

"Sute de magistrati au iesit pe treptele tribunalelor din Bucuresti pentru a protesta fata de masurile despre care spun ca le-ar ingradi libertatea de a-si face meseria", a scris luni Euronews.

Canalul a preluat declaratia procuroarei Antonia Diaconu care sustinuse: "Am iesit in interesul oamenilor. Vom continua sa muncim, dar ne dorim sa o putem face in aceleasi conditii ca si pana acum".

Tot pentru Euronews, judecatorul Dragos Calin a declarat: "Cu toate ca deja Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea cu privire la aceste schimbari si mii de oameni protesteaza fata de ele, se pare, totusi, ca ramanem fara solutii aici".

Procurorii au explicat pentru Euronews ca in baza modificarilor pe care coalitia PSD-ALDE urmeaza sa le aduca la Codurile Penale unui pedofil i s-ar putea permite sa asiste la marturia victimei sale.

Washington Post a preluat informatii publicate de Associated Press si a facut referire la precizarile unor procurori ai DIICOT. Acestia apreciasera ca in conditiile in care modificarile Codurilor se vor produce asa cum le doreste coalitia de guvernare, s-ar bloca nu mai putin de 1.200 de anchete privind traficul de droguri.

Voice of America (VOA) News a consemnat si faptul ca oamenii le-au dat flori si i-au aplaudat pe magistratii iesiti la protest.

Si tot VOA News a amintit despre amendamentul adoptat luni de Comisia Iordache potrivit caruia presedintelui Klaus Iohannis i s-au restrans atributiile, permitandu-i-se sa refuze o singura data, motivat numirea procurorilor sefi.

Modificarile la Codurile Penale, pe intelesul tuturor. Ce efecte vor avea asupra cetatenilor (Infografic)Parchetul General critica modificarile la Codurile Penale: Sunt in favoarea inculpatilor, ingreuneaza actul de urmarire penalaSectia pentru procurori a CSM isi exprima ingrijorarea fata de modul in care se schimba Codurile Penale si cere o amanareModificarile la Codurile Penale, pe intelesul tuturor. Ce efecte vor avea asupra cetatenilor (Infografic)Seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, despre modificarea Codurilor Penale: Vom avea pedofili si criminali in serieDNA reactioneaza la asaltul PSD-ALDE asupra Codurilor Penale: Efectul va fi de ...citeste mai departe despre "Protestul magistratilor romani a ajuns in presa internationala: Lupta pentru libertatea de a-si face meseria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest magistrati presa internationala, #reactii internationale protest magistrati, #magistrati modificare Coduri Penale , #Stiri Administratie