Provocarile Romaniei pe plan extern in 2014

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 21:17
1358 citiri
Provocarile Romaniei pe plan extern in 2014

Intr-un an dominat de alegerile europarlamentare si de cele prezidentiale, Romania va avea o agenda provocatoare pe plan extern, dominata pe plan european de dubla monitorizare pe coruptie si de eternul obiectiv Schengen, iar, la est, de relatiile cu R. Moldova si cele, mai complicate, cu Rusia.

In ianuarie, publicarea MCV

Anul 2014 incepe in forta pentru Romania care asteapta, in ianuarie, publicarea de catre Comisia Europeana a raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Dupa modificarile la Codul Penal, criticate deja de mai multi diplomati acreditati la Bucuresti si de ambasadorul american la OSCE, cel mai probabil raportul va fi negativ pe partea de activitate parlamentara.

Camera Deputatilor a aprobat, in 10 decembrie, mai multe modificari la Codul Penal. Prin una dintre modificari, presedintele si parlamentarii au fost scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal. In aceeasi zi, Camera a aprobat un proiect de modificare a Codului ...citeste mai departe despre "Provocarile Romaniei pe plan extern in 2014" pe Ziare.com

#evenimente externe Romania 2014, #politica externa Romania 2014 , #Stiri Administratie