Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PSD vrea sa amputeze si legea care vizeaza faptele de coruptie. Initiatoarea modificarilor e judecata pentru coruptie si are tatal condamnat

PSD vrea sa amputeze si legea care vizeaza faptele de coruptie. Initiatoarea modificarilor e judecata pentru coruptie si are tatal condamnat
Dupa modificarile aduse saptamana aceasta Legilor Justitiei, parlamentarii PSD pregatesc si modificarea legii pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Astfel, 15 deputati PSD au depus la Senat o initiativa legislativa ce ar urma sa fie discutata in Comisia Iordache si care sa modifice articolul 12 al Legii 78/2000, scrie Adevarul.

In actuala forma, articolul respectiv prevede:

"Sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: a) efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale; b) folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii".

In noua forma, articolul ar urma sa pastreze faptele prevazute la literele a) si b), precum si durata pedepsei, insa va prevedea ca "Sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite:".

Astfel, se scoate sintagma "sau pentru altul" si se adauga "foloase materiale", pentru a se preciza clar care sunt beneficiile in cazurile de coruptie.

Cele doua modificari sunt explicate, in expunerea de motive: " (...) este absurd sa presupunem faptul ca o persoana comite o asemenea infractiune fara nici un fel de interes ori beneficiu personal, doar pentru a aduce foloase necuvenite unei terte persoane" si " (...) castigul de imagine, popularitatea ori rezultatul unui scrutin electoral au devenit foloase necuvenite ale unor infractiuni de coruptie sau asimilate acestora, ceea ce este absurd".

Initiator al proiectului este deputatul PSD Andreea Cosma.

In decembrie 2015, Andreea Cosma a fost trimisa in judecata de DNA Ploiesti in dosarul privind vanzarea la preturi subevaluate a unor terenuri ale cazarmii Ciuperceasca. In ianuarie 2017, acest dosar a fost declinat in favoarea ICCJ. Ea este fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma, condamnat pe fond la 8 ani de inchisoare pentru coruptie.

Iata si ce modificari au adus deputatii Legilor Justitiei in aceasta saptamana:
Deputatii au ...citeste mai departe despre "PSD vrea sa amputeze si legea care vizeaza faptele de coruptie. Initiatoarea modificarilor e judecata pentru coruptie si are tatal condamnat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 335 ori