Putin avertizeaza Romania ca a devenit o tinta. MAE raspunde amenintarilor

Sambata, 28 Mai 2016, ora 14:18
3132 citiri
Putin avertizeaza Romania ca a devenit o tinta. MAE raspunde amenintarilor
Foto: Arhiva Digi24

Ministerul roman de Externe se arata surprins de afirmatiile facute, vineri, de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la sistemul antiracheta din Romania si apreciaza ca ele ignora realitatea si intretin tensiunile dintre cele doua state, putand fi considerate o "amenintare".

Reactia Ministerului roman de Externe vine la scurt timp dupa ce presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, vineri, ca "acum, Romania se afla in raza de actiune a rachetelor ruse", din cauza activarii scutului antiracheta de la Deveselu.

Intr-un comunicat remis sambata dupa-amiaza, MAE arata ca pozitia presedintelui rus "releva o ignorare a situatiei reale pe care atat Romania, cat si Aliatii sai au explicat-o in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului de aparare antiracheta".

Mai mult, MAE subliniaza ca declaratia lui Vladimir Putin "ar putea fi, totodata, interpretata ca o amenintare la adresa securitatii regionale".

In comunicat se reaminteste ...citeste mai departe despre "Putin avertizeaza Romania ca a devenit o tinta. MAE raspunde amenintarilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#MAE Putin scut Romania, #Putin Romania scut Deveselu , #Stiri Administratie