Reactia Patriarhului Daniel la ordonanta: Vorbeste despre "patimile egoiste ca abuzul de putere si de profit material fara limite"

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 10:40
5534 citiri
Reactia Patriarhului Daniel la ordonanta: Vorbeste despre "patimile egoiste ca abuzul de putere si de profit material fara limite"
Foto: Facebook/Agentia de stiri Basilica

Patriarhul Daniel a transmis ca este nevoie de pace in contextul protestelor din ultimele zile ce au loc dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat o ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale.

"Adesea exista violenta si tulburare si pentru ca oamenii nu mai aduna in sufletul lor pacea care vine de la Dumnezeu si care pacifica patimile egoiste ca abuzul de putere si de profit material fara limite. Sa ne rugam mai intens lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor sfintilor care au fost facatori de pace sa aduca pace, ocrotire si armonie in familie, in societate si, mai ales, intre popoare in lumea de astazi", spune patriarhul Daniel, in mesajul postat pe pagina de Facebook a Agentiei Basilica.

Potrivit sefului BOR, "pacea si bucuria sunt doua daruri dumnezeiesti care trebuie primite cu recunostinta, ele trebuie cautate si cultivate".

"Cand omul nu mai are pace in suflet, in familie, cand nu mai exista pace in societate, toate se tulbura, toate se intristeaza, ajung in stare de confuzie. Dar pacea dumnezeiasca este armonia pe care Duhul Sfant o construieste in sufletul omului, facandu-l sa se uite la sine, in iubirea lui Dumnezeu si in iubirea fata de semeni", arata patriarhul.

Reactia patriarhului vine dupa ce in ultimele zile sute de mii de oameni au iesit in strada pentru a protesta fata de faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, pe furis, o ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

In plus, Guvernul a trimis la Parlament legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Miercuri seara, Romania a vazut cele mai mari proteste de dupa Revolutie, cu 300.000 de oameni in strada. Ca si atunci, cineva a incercat sa le deturneze (Galerie foto)

Huliganii au distrus protestul pasnic din Bucuresti: S-au batut cu jandarmii, au dat foc unui chiosc si au gonit manifestantii.

Insa in ciuda reactiei unitare a sefilor institutiilor din Justitie, a protestelor masive de strada si chiar si a avertismentelor dure de la partenerii externi, Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu au iesit sa anunte joi ca nu renunta la OUG. Intrebati de ce nu au existat masurile in programul de guvernare, raspunsul a fost in nota sfidatoare cu care ne-au obisnuit Viata e complexa! ...citeste mai departe despre "Reactia Patriarhului Daniel la ordonanta: Vorbeste despre "patimile egoiste ca abuzul de putere si de profit material fara limite"" pe Ziare.com

#patriarh Daniel reactie proteste, #patriarh Daniel ordonanta justitie, #patriarh Daniel indemn pace , #Stiri Administratie