Reactia sefului Comisiei Europene legat de criza de vaccinuri din Romania

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 12:56
1074 citiri
Reactia sefului Comisiei Europene legat de criza de vaccinuri din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Copiii din Romania sau cei din Italia ar trebui sa aiba acelasi acces la vaccinuri anti-rujeola la fel ca in restul Uniunii Europene, a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in cadrul discursului anual sustinut la Bruxelles despre starea UE.

"Europa trebuie sa fie o uniune a egalitatii de sanse, a tratamentului egal. Este inacceptabil ca in anul 2017 sa mai moara copii de boli care ar trebui sa fie deja eradicate in Europa.

Copiii din Romania sau cei din Italia ar trebui sa aiba acces, in aceeasi masura, la vaccin anti-rujeola, la fel ca in restul Uniunii Europene. Fara drept de apel! Tocmai de aceea, cooperam cu toate statele membre pentru a sprijini masurile nationale de vaccinare. Cazurile de decese care pot fi prevenite in Europa nu trebuie sa existe", a spus Juncker.

Presedintele Comisiei Europene s-a referit in continuare la ideea egalitatii de sanse in toate domeniile si a unor conditii similare in toate statele membre UE.

"De la Varna la Vigo nu trebuie sa existe situatii diferite. Acest lucru inseamna un tratament egal al membrilor sai, fie ei mici sau mari, din Est sau din Vest din Nord sau din Sud.

Nu pot exista consumatori de mana a doua. Nu pot accepta ca cetatenii din centrul si estul UE sa cumpere produse mai proaste decat in restul UE. Un slovac trebuie sa aiba la fel de mult peste in produsul fish fingers ca orice alt cetatean european. Cehii ar trebui sa aiba la fel de multa cacao in ciocolata precum oricine altcineva", a mai declarat Juncker.

Autoritatile si consumatorii din tari precum Ungaria, Slovacia sau Romania si-au exprimat frustrarea ca alimentele vandute de companii internationale in tarile lor au deseori ingrediente diferite si de slaba calitate in comparatie cu produsele vandute in alte tari membre UE.

El Pais: Romania se confrunta cu cea mai mare epidemie de rujeola din UE din ultimele deceniiIn plina criza de rujeola, 12% dintre parintii din Suceava au semnat ca refuza vaccinareaJuncker: E timpul sa aducem Romania si Bulgaria in Schengen. Ce spune de aderarea la euroJuncker vrea summit european la Sibiu, in prima zi dupa Brexit ...citeste mai departe despre "Reactia sefului Comisiei Europene legat de criza de vaccinuri din Romania" pe Ziare.com

#Juncker vaccin anti rujeola Romania, #Juncker vaccin rujeola copii Romania Italia , #Stiri Administratie