Realitatea lui Trump a devenit si a noastra. Impactul asupra Romaniei

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 13:15
6002 citiri
Realitatea lui Trump a devenit si a noastra. Impactul asupra Romaniei
Donald Trump, noul presedinte american, e perceput ca un factor de instabilitate politica la nivel global

In discursul tinut in fata republicanilor, in Philadelphia, la o saptamana de cand e la Casa Alba, Donald Trump a folosit aceeasi retorica smechereasca, detasata de subiectul discutiei, cu o aplecare bolnavicioasa spre propria persoana.

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, aparitia lui Trump e cu totul si cu totul iesita din comun, ceea ce face reactiile lui greu de analizat in mod rational.

Fiecare presedinte incearca sa-si pastreze echipa unita, sa transmita catre opinia publica un mesaj coerent, dar din primul moment in care a ajuns la Casa Alba, Donald Trump e in razboi cu toata lumea - cu propria echipa, cu propriul partid, cu presa si cu opozitia.

In plus, a inceput un conflict major cu metropolele americane, acuzandu-le ca ascund imigranti ilegali. Presedintele Mexicului a renuntat la o calatorie oficiala in SUA dupa ce Trump a semnat un ordin executiv in care declansa procedurile de construire a zidului la granita cu Mexicul: "un zid pe care-l vor plati mexicanii", a declarat el in mai multe randuri.

Pentru a intari aceasta promisiune a anuntat ca va impune o taxa de 20% din valoarea marfii pe toate importurile din Mexic. Asta inseamna, in primul rand ca schimburile comerciale se vor reduce semnificativ, vor disparea zeci de mii de locuri de munca la sud de granita, iar numarul emigrantilor va creste, nu va scadea. In al doilea rand, o taxa pusa pe importurile din Mexic inseamna marirea preturilor pentru americani. Deci ei vor plati pentru zid.

Trump a semnat ordinul de construire a unui zid intre SUA si Mexic

Mai mult, a starnit reactii dure din partea organizatiilor umanitare internationale, a unor personalitati publice si a socat intreaga lume prin masurile dure decise de inchidere a granitelor SUA atat imigrantilor si refugiatilor, cat si cetatenilor din sapte state musulmane.

Trump interzice intrarea in SUA a refugiatilor, dar si a cetatenilor din sapte tari musulmane - "Statuia Libertatii plange"

Singuratatea unui om de afaceri

Donald Trump e un presedinte care nu a iesit din logica de campanie. Si sunt semne ca nu va iesi prea curand. A declansat o ancheta asupra votului, fiind nemultumit de faptul ca desi a castigat alegerile, a pierdut votul popular la o distanta de 2,5 milioane de votanti fata de Hillary Clinton. In realitatea lui Trump, acest fapt se datoreaza unei conspiratii de fraudare a alegerilor.

E un drum dificil cel pe care a pornit Donald Trump. Provocarile la care va trebui sa raspunda necesita abordare ...citeste mai departe despre "Realitatea lui Trump a devenit si a noastra. Impactul asupra Romaniei" pe Ziare.com

#Donald Trump zidul mexican, #Trump Putin relatie, #Trump Romania stabilitate , #Stiri Administratie