Record de incendii in Portugalia: 226 intr-o singura zi

Duminica, 13 August 2017, ora 15:28
939 citiri
Record de incendii in Portugalia: 226 intr-o singura zi
Foto: Pixabay

Portugalia a inregistrat in total 226 de incendii, sambata, ceea ce presupune un nou record de incendii contabilizate intr-o singura zi in decursul acestui an, au informat surse ale Protectiei Civile citate de EFE.

Purtatoarea de cuvant a Protectiei Civile, Patricia Gaspar, a informat ca sambata pana la ora locala 21:00 au fost inregistrate in total 226 de focuri, dintre care 19 erau inca active, potrivit ziarului lusitan Publico.

Pragul cel mai inalt a fost inregistrat dupa-amiaza, cand in decurs de doar trei ore au izbucnit 70 de incendii in centrul si nordul tarii. Multiplicarea incendiilor mici in tara este in prezent principala preocupare a autoritatilor.

Pompierii au reusit sa controleze in cursul dupa-amiezii, dupa trei zile, incendiul de proportii din Abrantes, considerat cel mai mare din aceasta vara, dupa tragedia de la Pedrogao Grande de la jumatatea lunii iunie.

Dintre focarele majore impotriva carora sunt mobilizati peste 2.000 de pompieri, ingrijoreaza cel mai mult incendiile din districtul Coimbra, in centrul Portugaliei, unde peste 600 de efective lupta impotriva flacarilor.

Principalul obstacol in stingerea flacilor este prognoza meteo din urmatoarele zile, care anunta vanturi puternice si temperaturi ridicate, astfel incat toate districtele din aceasta regiune a tarii au fost plasate sub cod portocaliu de risc de incendiu.

Incendiile fac ravagii in sudul Europei si viitorul nu suna bine: Suprafetele predispuse ar putea creste de la 50 la 100%

Clipul zilei: Soseaua mortii din Portugalia

Tragedie in Portugalia: cel putin 62 de morti intr-un incendiu. Oamenii au murit carbonizati in masinile blocate de flacari ...citeste mai departe despre "Record de incendii in Portugalia: 226 intr-o singura zi" pe Ziare.com

#Portugalia incendii, #record incendii Portugalia , #Stiri Administratie