Record de temperatura: Cea mai calda zi de 24 decembrie din ultimii 50 de ani

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 17:18
972 citiri
Record de temperatura: Cea mai calda zi de 24 decembrie din ultimii 50 de ani
Foto: ClipArtBest

Ajunul Craciunului a adus temperaturi ridicate in intreaga tara dar si in Bucuresti, cu aproape 15 grade peste limitele normale.

Astfel, 24 decembrie 2014 a fost cea mai calda zi din ultimii 50 de ani, a declarat Viorica Dima, meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pentru Agerpres.

"In mod normal in aceasta perioada din an, in preajma Craciunului, ar trebui sa avem ziua intre minus 3 si 5 grade Celsius si noaptea intre minus 11 si minus un grad Celsius, la scara intregii tari, iar pentru Bucuresti, doua grade Celsius ziua si minus 4 grade Celsius noaptea. Fata de aceste valori, noi avem deja inregistrata, miercuri, o temperatura de 19 grade la Targoviste, in timp ce in Bucuresti au fost 16 grade Celsius. Sunt valori cu aproape 15 grade Celsius peste normal", a precizat Viorica Dima.

Meteo: Ajun de Craciun cu temperaturi de primavara

Desi au mai fost ani in care s-au inregistrat in luna decembrie temperaturi mai ridicate decat in 2014, ...citeste mai departe despre "Record de temperatura: Cea mai calda zi de 24 decembrie din ultimii 50 de ani" pe Ziare.com