Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Regele e pe moarte. Casa Regala a murit deja

Regele e pe moarte. Casa Regala a murit deja
Ma tem ca zilele acestea nu ne vom desparti doar de un Rege al Romaniei, ci de ultimul Rege al Romaniei. Ma tem ca, odata cu Majestatea Sa Regele Mihai, porneste pe drumul cel fara de intoarcere insasi Casa Regala a Romaniei, devenita captiva unor epigoni.

Si spun acest lucru uitandu-ma atat la parcursul Casei Regale din momentul in care Regele a iesit din spatiul public si nu a mai putut-o conduce cu adevarat, dar mai cu seama la ultimul scandal de neimaginat, nedemn pentru o Casa Regala, dintre familia Duda si ex-principele Nicolae.

Este adevarat ca principele a fost exclus din linia de succesiune la tron ca urmare a unui comportament care e posibil ca Regelui, victima tatalui sau Carol al II-lea, sa-i fi trezit amintiri teribile. Asta, desigur, daca decizia excluderii a fost luata cu adevarat de Rege, pentru ca exista si suspiciunea ca a fost impusa, profitand de slabiciunea fizica a Regelui, de Margareta si dl Duda, care se simteau amenintati de principele Nicolae pe care regele se pare ca a dorit initial sa il numeasca succesor in detrimentul principesei Margareta, la solicitarea liderilor monarhisti din Romania.

Fapt este ca decizia excluderii exista. Dar niciun decret nu ii putea anula lui Nicolae legatura de sange cu Regele Mihai. Spre deosebire de dl Duda, de exemplu, Nicolae este sange regesc, sange din sangele Regilor Romaniei, Carol I si Ferdinand. Nimeni niciodata nu ii va putea lua calitatea de nepot al Regelui. Un nepot care dorea sa-si vada bunicul pe patul de moarte. Nu exista nimic mai normal, mai omenesc decat aceasta dorinta.

Ni se spune ca Regele nu ar fi vrut sa-l vada. Nu cred, asa cum nu a crezut nici principele. Si o spun apasat. Nu cred ca Regele, daca mai este constient, ar fi putut sa refuze acest ultim contact cu Nicolae, mai ales dupa ce a primit Sfanta Impartasanie a carei semnificatie profunda este tocmai marea impacare, stergerea tuturor dusmaniilor si supararilor omenesti.

Convingerea mea este ca principele a fost impiedicat sa-si vada bunicul. De ce? Nu am de unde sa stiu. Dar nu vad cum motivul putea fi unul corect. Era ceva de ascuns, daca Regele nu e constient? Se temea Margareta de o razgandire a Regelui, daca Majestatea Sa este constient? Ma pune pe ganduri faptul ca marea grija a unei fiice indurerate la capataiul tatalui pe moarte este sa publice pe toti peretii lista de succesiune la tron in varful careia se afla.

Fostul principe Nicolae: Nu intru in jocul murdar al Casei Regale. Aleg sa-mi respe ...citeste mai departe despre "Regele e pe moarte. Casa Regala a murit deja" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 597 ori