Regele, tot mai slabit: Principesa Margareta a anulat calatoria cu trenul regal de 1 Decembrie si a plecat in Elvetia

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 11:19
1739 citiri
Regele, tot mai slabit: Principesa Margareta a anulat calatoria cu trenul regal de 1 Decembrie si a plecat in Elvetia
Foto: arhiva Facebook/Familia Regala a Romaniei

Principesa Margareta a decis anularea calatoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie, din cauza starii de sanatata a regelui Mihai, anunta, vineri, Casa Regala. Aceasta mai precizeaza ca joi seara principesa Maria a ajuns la resedinta din Elvetia a regelui.

"Principesa Maria a ajuns joi seara la resedinta privata din Elvetia a Majestatii Sale Regelui Mihai. Principesa va sta alaturi de tatal sau pana la mijlocul saptamanii viitoare. Din cauza starii de sanatate a Majestatii Sale, Custodele Coroanei a decis, cu parere de rau, anularea calatoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie, din acest an. Calatoria simbolica a Trenului Regal pe traseul prevazut pentru ziua de astazi va fi reprogramata la o data in cursul anului 2018", a anuntat, vineri dimineata, Casa Regala.

Totodata, familia regala a transmis, pe Facebook, un mesaj de Ziua Nationala a Romaniei, "zi de fericita si optimista sarbatoare", in care, "aduce omagiu natiunii romane, care a facut sacrificiu de sange pentru unirea tarii".

Principesa Margareta a declarat miercuri, la Seara Regala a Corpului Diplomatic, desfasurata in Sala Tronului, ca sanatatea regelui Mihai paleste, dar a dat asigurari ca "lumina calauzitoare a Regelui, farul unei Romanii drepte si indreptatite, nu se va stinge niciodata".

"Sanatatea Majestatii Sale paleste. Dar in seara aceasta, fac in fata tuturor romanilor legamantul ca lumina calauzitoare a Regelui, farul unei Romanii drepte si indreptatite, nu se va stinge niciodata", a spus principesa Margareta.

Casa Regala a anuntat in 6 noiembrie ca starea generala a regelui Mihai s-a agravat si ca acesta prezinta o slabiciune accentuata, cu o scadere semnificativa a rezistentei. Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza ca sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril il gaseste pe Majestatea Sa Regele Mihai in stare de suferinta si ca nu va exista niciun eveniment organizat la resedinta acestuia. De asemenea, consemna ca regele Mihai a fost impartasit de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale.

Regele Mihai a implinit 96 de ani in 25 octombrie.

Regele Mihai I - ultimul monarh din tarile Europei de Est - s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne. ...citeste mai departe despre "Regele, tot mai slabit: Principesa Margareta a anulat calatoria cu trenul regal de 1 Decembrie si a plecat in Elvetia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Regele Mihai stare sanatate decembrie 2017, #calatorie tren regal 1 Decembrie anulata , #Stiri Administratie