Relocarea Agentiei Europene a Medicamentului: Candidatura Romaniei, afectata de initiativa pentru redefinirea familiei?

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 20:08
826 citiri
Relocarea Agentiei Europene a Medicamentului: Candidatura Romaniei, afectata de initiativa pentru redefinirea familiei?
Foto: Twitter/EMA_News

Relocarea Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) si sustinerea candidaturilor, de catre tarile care si-au aratat dorinta sa gazduiasca institutia europeana, printre care se afla si Romania, a scos la iveala un aspect poate doar intuit pana acum.

Angajatii institutiei europene se tem ca relocarea Agentiei in unele tari din Europa de Est ar face ca unele dintre drepturile pe care acum, cand EMA are sediul la Londra, le au sa nu mai fie respectate.

Angajatii LGBT ai Agentiei si-au exprimat in scris temerea ca drepturile lor nu vor mai fi respectate, daca sediul institutiei va fi mutat intr-o tara din Europa de Est, iar seful EMA, Guido Rasi, a solicitat celor 19 tari care vor sa gazduiasca sediul Agentiei Europene a Medicamentului sa fie in favoarea drepturilor homosexualilor, noteaza Politico.

Guido Rasi spune ca intelege preocuparile angajatilor LGBT, care i-au scris si lui, si altor lideri europeni despre teama lor de a se muta intr-un loc in care drepturile nu le sunt respectate sau unde mariajele lor nu vor mai fi recunoscute dupa ce agentia va fi relocata din Londra.

Nici Rasi si nici angajatii respectivi nu nominalizeaza o anumita tara, dar Politico mentioneaza ca se face referire la Bulgaria, Polonia, Slovacia si Romania, unde nu sunt recunoscute relatiile intre persoane de acelasi sex. Jurnalistii straini amintesc ca in Romania tocmai a fost anuntat faptul ca va exista un referendum pentru redefinirea familiei traditionale, in aceasta toamna. Celelalte tari interzic prin lege casatoria intre persoane de acelasi sex.

Citeste si PSD vrea ca referendumul de revizuire a Constitutiei pe tema familiei sa fie in toamna

"Noi incurajam oamenii sa lucreze cu noi indiferent de sex, etnie, religie sau orientare sexuala", a spus Rasi. Acesta a precizat ca trebuie sa se asigure ca tara care va gazdui sediul Agentiei este intelegatoare cu alegerile pe care le-au facut in viata angajatii.

Agentia Europeana a Medicamentului are in jur de 70 de angajati care fac parte din comunitatea LGBT, dar aproximativ 250 de angajati au semnat scrisoarea care arata ingrijorarile acestora.

Un purtator de cuvant al reprezentantei Bulgariei la Bruxelles a refuzat sa comenteze cererea lui Rasi, dar a sustinut ca tara sa respecta legile Uniunii Europene si prin urmare nu permite discriminarea inclusiv pe baza orientarii sexuale.

Reprezentantul Poloniei la Bruxelles a refuzat sa comenteze cererea, iar Romania nu a raspuns solicitarii, precizeaza Politico.

...citeste mai departe despre "Relocarea Agentiei Europene a Medicamentului: Candidatura Romaniei, afectata de initiativa pentru redefinirea familiei?" pe Ziare.com

#Agentia Europeana Medicament Romania, #Agentia Europeana Medicament relocare , #Stiri Administratie