Reportaj BBC: O intalnire cu Florian Cormos, un tortionar comunist

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 09:58
1809 citiri
Reportaj BBC: O intalnire cu Florian Cormos, un tortionar comunist
Foto: BBC

Crime vechi de decenii din trecutul comunist al Romaniei inca bantuie tara pe masura ce victimele cer dreptate. Reporterul BBC Nick Thorpe a intervievat un fost ofiter invinovatit pentru moartea unor detinuti, care acum este investigat de procurori.

"Florian Cormos abia se ridica cu greu din patul lui, pentru a sta de vorba cu mine. Cu o luna inainte sa implineasca 87 de ani, sanatatea lui nu se prezinta prea bine. Patru sau cinci tipuri de medicamente il asteapta pe masa.

Fiica sa, Evgenia, are grija de el in micul lor apartament aflat in Oradea, un oras linistit de provincie din nordul Romaniei", scrie BBC.

Astazi, ceva s-a schimbat. Cormos este acuzat de crime impotriva umanitatii. Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCMER), o agentie guvernamentala, a trimis dosarul sau catre Parchetul General, cu recomandarea ca el sa fie acuzat pentru rolul sau ca sef al unui lagar pentru detinuti politici.

De fapt, el este acuzat pentru responsabilitatea sa in ...citeste mai departe despre "Reportaj BBC: O intalnire cu Florian Cormos, un tortionar comunist" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florian Cormos reportaj BBC tortionar, #Cormos BBC tortionar cernavoda, #Cormos tortionar lagar Cernavoda , #Stiri Administratie