Respiro pentru Codurile Penale. Comisia Iordache intra in vacanta pana la sfarsitul lui ianuarie

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 13:40
945 citiri
Respiro pentru Codurile Penale. Comisia Iordache intra in vacanta pana la sfarsitul lui ianuarie
Foto: Facebook/ Florin Iordache

Comisia speciala pentru dezbaterea Legilor Justitiei s-a intalnit vineri dimineata pentru a discuta despre modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

Membrii comisiei, insa, au stabilit sa mai vada abia luna viitoare, intrand astfel in vacanta, transmite Digi24.

De asemenea, comisia a anuntat ca primeste propuneri de modificare a amendamentelor la Codurile Penale pana la data de 15 ianuarie 2018.

Astfel, Comisia Iordache se va reiuni iar abia in ultima saptamana din ianuarie.

Potrivit Mediafax, Comisia speciala pentru Legile Justitiei va elabora trei proiecte de lege care vor modifica Codul Penal, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Civila.

In cele trei proiecte ar urma sa fie incluse corelarile cu Directiva europeana privind prezumtia de nevinovatie, deciziile CCR, deciziile CEDO.

Cele trei proiecte vor fi trimise ulterior Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.

Citeste mai multe despre:

Procurorii avertizeaza: Criminalii, violatorii, pedofilii si traficantii de droguri pot scapa dupa modificarile Codurilor PenaleSeful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, despre modificarea Codurilor Penale: Vom avea pedofili si criminali in serieModificarile la Codurile Penale, pe intelesul tuturor. Ce efecte vor avea asupra cetatenilor (Infografic)Seful DIICOT: Amendamentele la Coduri amputeaza parti importante din urmarirea penala. Un singur element ar bloca activitatea DIICOT ...citeste mai departe despre "Respiro pentru Codurile Penale. Comisia Iordache intra in vacanta pana la sfarsitul lui ianuarie" pe Ziare.com

#Comisia Iordache vacanta Craciun, #dezbatere Coduri Penale ianuarie , #Stiri Administratie