3.000 de politistii cer, in fata Palatului Victoria, majorarea salariilor cat mai repede. Carmen Dan i-a chemat la discutii - UPDATE

Sambata, 25 Martie 2017, ora 15:10
994 citiri
3.000 de politistii cer, in fata Palatului Victoria, majorarea salariilor cat mai repede. Carmen Dan i-a chemat la discutii - UPDATE
Foto: captura privesc.eu

Politistii protesteaza, sambata, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerand majorarea salariilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal.

13:00 - o delegatie a politistilor a fost chemata sa discute cu ministrul de Interne, Carmen Dan, la Palatul Victoria

12:55 - Politistii au ajuns la sediul Guvernului, numarul protestatarilor ridicandu-se la aproximativ 3.000.isterului Afacerilor Interne, blocand partial circulatia in centrul Capitalei. Protestatarii sufla in fluiere si in vuvuzele.

"Vreau sa fiu platit corect, dupa volumul de munca pe care il depun. Adica fie vara, fie iarna, eu stau pe strada si muncesc. Ei stau in scaunele lor, la caldurica, n-au nicio problema. Au salarii de mii de euro si noi stam pe cateva sute de lei. Cerem ca salariile noastre sa fie marite cu peste 100%, asa cum a promis doamna ministru. Sa fie dublate. Am auzit ca a promis si ca isi da demisia daca legea salarizarii unitare nu intra in vigoare. Cu toate ca mi-as dori sa-si dea demisia, de fapt sa plece tot Guvernul, sper sa nu fie asta motivul pentru care sa plece doamna ministru, a declarat un politist de la Brigada Rutiera", a declarat unul dintre politisti, citat de News.ro.

"Protestam fata de incorectitudinea Guvernului, fata de nedreptatea pe care acesta ne-o face. Pai zici intai ca n-ai bani si pe urma cresti si la ala, si la ala, si la ala.. Noi n-avem nimic impotriva ca s-au facut cresteri la sanatate, la cultura si asa mai departe. Dar daca au crescut la ei, tre' sa creasca si la noi, nu e normal? Pentru ca asa s-a creat o inegalitate. Pe urma mai e alta chestie. Dupa aproape 20 de ani de munca, eu am inca un salariu de toata jena, de 1.800 de lei. Pai e normal?", a spus un alt politist, potrivit News.ro.

11:50 - Politistii care au protestat in fata Ministerului Afacerilor Interne au plecat in mars spre Guvern. Numarul protestatarilor a ajuns la aproximativ 2.000. Bulevardul Nicolae Balcescu este blocat pe sensul de mers spre Piata Romana.

10:06 - Numarul politistilor care protesteaza in fata Ministerului Afacerilor Interne a ajuns la peste o mie, informeaza News.ro.

Participantii la protest au cantat "Desteapta-te romane!" si au tinut si un moment de reculegere in memoria politistilor cazuti la datorie.

Organizatorii protestului au am ...citeste mai departe despre "3.000 de politistii cer, in fata Palatului Victoria, majorarea salariilor cat mai repede. Carmen Dan i-a chemat la discutii - UPDATE" pe Ziare.com

#protest politisti sambata, #mars politisti sambata, #majorare salarii politisti , #Stiri Administratie