Retinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu a ajuns in presa internationala

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 19:14
876 citiri
Retinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu a ajuns in presa internationala
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA l-a retinut joi noaptea pe Olteanu, acuzat ca ar fi solicitat si primit in urma cu opt ani un milion de euro de la un om de afaceri, in timpul activitatii sale parlamentare. Instanta va decide vineri daca aproba arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

Reuters aminteste ca retinerea lui Olteanu, care este unul dintre cei noua membri ai Consiliului de Administratie BNR din 2009, nu va avea niciun efect asupra elaborarii de politici monetare.

BNR a mentinut dobanda de politica monetara, la care imprumuta bancile ce au nevoie de finantare pe termen scurt, la nivelul minim istoric de 1,75% din mai 2015. Urmatoarea sedinta este programata la 4 august, insa Olteanu va lipsi de la luarea acestei decizii.

Inlocuirea lui Olteanu din Consiliul de Administratie al BNR poate fi dezbatuta doar de catre parlamentari, dupa reluarea sesiunii legislative.

De asemenea, Reuters scrie ca Romania este considerata unul dintre cele mai corupte state membre. Bruxelles ...citeste mai departe despre "Retinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu a ajuns in presa internationala" pe Ziare.com

#Bogdan Olteanu presa internationala, #Bogdan Olteanu presa externa , #Stiri Administratie