Robert Negoita nu mai face licitatie pentru inchirierea locurilor de parcare, dupa ce cetatenii i-au spus ca e o idee "stupida si abuziva"

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 08:45
998 citiri
Robert Negoita nu mai face licitatie pentru inchirierea locurilor de parcare, dupa ce cetatenii i-au spus ca e o idee "stupida si abuziva"
Foto: Arhiva Facebook/Robert Negoita

Primaria Sectorului 3 a decis, in urma discutiilor cu cetatenii, retragerea proiectului care prevede inchirierea prin licitatie a locurilor de parcare, a anuntat primarul Robert Negoita, care precizeaza ca in urmatoarea perioada vor fi organizate intalniri pentru analizarea altor posibile variante.

Proiectul a generat nemultumiri in randul locuitorilor din sector, care au sustinut ca este "stupid si abuziv" si va isca certuri intre vecini.

"Am stabilit, in urma cu putin timp, ca urmare a discutiilor de la Cinematograful Gloria, sa retragem proiectul ce prevede inchirierea locurilor de parcare de resedinta, prin licitatie. DAR asta nu inseamna ca problema este rezolvata, asa ca, in perioada urmatoare, vom avea mai multe intalniri ca sa analizam posibilele variante.

De altfel, am adus in discutie si eliminarea taxei pentru parcare, astfel ca locurile actuale sa fie la liber. Vom discuta mai multe solutii si sa speram ca, impreuna, putem sa o gasim pe cea mai buna", a scris pe Facebook primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in urma unei intalniri cu bucurestenii din sector care se opun acestui proiect.

Proiectul de hotarare privind atribuirea prin licitatie a locurilor din parcarea de resedinta din Sectorul 3 a fost pus in dezbatere publica pe site-ul primariei in 28 august, cetatenii putand trimite opinii pana vineri.

Ideea a creat, insa, nemultumiri in randul locuitorilor din Sectorul 3, care au sustinut ca este una "stupida si abuziva", care "incurajeaza grandomania" si care va isca certuri intre vecini.

Regulamentul prevedea eliberarea autorizatiilor pentru locurile de parcare doar locuitorilor din Sectorul 3, proprietari de autoturisme. Pretul de pornire a licitatiei il reprezinta tariful stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucuresti anual, iar procedura de licitatie ar fi fost organizata nominal pentru fiecare loc de parcare situat in parcarea de resedinta.

De asemenea, intre orele 08:00 si 16:00, oricine ar fi putut parca pe locul respectiv, chiar daca ar fi fi apartinut deja unui locuitor din zona, locul de parcare apartinand exclusiv celui care detine autorizatia doar de la ora 16:00 pana la ora 08:00.

Potrivit regulamentului, in cazul in care numarul de locuri din parcarea de resedinta ar fi fost mai mare sau egal cu numarul celor care s-au inschis la procedura de licitatie, locurile ar fi fost repartizate fiecarui solicitant la tariful de baza stabilit de CGMB. In cazul in care numarul de locuri ar fi fost mai mic ...citeste mai departe despre "Robert Negoita nu mai face licitatie pentru inchirierea locurilor de parcare, dupa ce cetatenii i-au spus ca e o idee "stupida si abuziva"" pe Ziare.com

#Robert Negoita locuri parcare licitatie , #Stiri Administratie