Romania, condamnata la CEDO: Statul, complice ca a acceptat tacit violente impotriva homosexualilor

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 13:49
1222 citiri
Romania, condamnata la CEDO: Statul, complice ca a acceptat tacit violente impotriva homosexualilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat, marti, statul roman la plata a 14.000 de euro pentru incalcarea drepturilor a doua persoane care apartin comunitatii LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender).

Fundatia ACCEPT a transmis intr-un comunicat de presa ca Romania a fost amendata pentru "ineficienta organelor de cercetare penala in investigarea unui atac homofob impotriva a sase tineri romani si straini participanti la GayFest2006.

CEDO a hotarat ca Romania a incalcat dreptul celor doi petenti de a nu fi supusi la tratamente degradante, cat si dreptul acestora de a nu fi discriminati de autoritati, indiferent de orientare sexuala si identitate de gen".

Reprezentantii fundatiei precizeaza in comunicat ca CEDO considera ca autoritatile din Romania se fac vinovate de o investigatie ineficienta, pentru ca nu au cercetat rolul motivatiei din spatele agresiunii - ura fata de persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender (LGBT).

Cum se vede Romania prin ochii ...citeste mai departe despre "Romania, condamnata la CEDO: Statul, complice ca a acceptat tacit violente impotriva homosexualilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CEDO Romania tineri LGBT, #CEDO condamnat Romania, #CEDO Romania GayFest , #Stiri Administratie