Romania se dezechilibreaza: Migratia interna a atins un nou record, aproape jumatate dintre romani locuiesc in 11 judete

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 10:36
1725 citiri
Romania se dezechilibreaza: Migratia interna a atins un nou record, aproape jumatate dintre romani locuiesc in 11 judete
Foto: Arhiva Ziare.com

In 2016 s-a inregistrat cea mai mare migratie interna din Romania dupa 1991, aproape 400.000 de oameni schimbandu-si domiciliul dintr-o localitate in alta. Capitala stabileste un record negativ: numarul bucurestenilor care pleaca este mai mare decat al celor care vin.

Conform datelor oficiale inregistrate de Institutul National de Statistica (INS), este vorba mai exact despre 389.000 de romani care s-au mutat cu acte in regula, din diverse motive, tot pe teritoriul tarii, dar in alta localitate, scrie Pressone.ro.

Noul record a fost atins in conditiile in care nu sunt luati in calcul si cei care stau cu chirie, de exemplu, studentii sau cei care fac naveta si nu si-au schimbat domiciliul in acte.

Conform Pressone.ro, 10 judete castiga locuitori in mod constant, iar celelalte 31 sunt in pierdere.

Cele 10 judete atractive pentru romani sunt: Arad, Bihor, Brasov, Cluj, Constanta, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Sibiu, Timis.

Cele mai mari pierderi se inregistreaza in Galati, Vaslui, Braila si Teleorman, carora li se alatura si Capitala.

Conform datelor statistice, este al 9-lea an consecutiv in care numarul oficial al celor care parasesc Capitala este mai mare decat al celor care se stabilesc aici.

In schimb, judetele Arad, Sibiu si Timis au crescut fara intrerupere de 26 de ani. In topul cresterilor se mai afla Bihor, Ilfov, Constanta, Cluj, Brasov, Giurgiu si Iasi.

Statisticile mai arata ca daca in 1992 in primele 11 judete locuiau circa 30% dintre romani, acum procentul a urcat pana la 41,5%, cu alte cuvinte aproape jumatate de tara, daca ii luam in calcul si pe cei neinregistrati oficial. ...citeste mai departe despre "Romania se dezechilibreaza: Migratia interna a atins un nou record, aproape jumatate dintre romani locuiesc in 11 judete" pe Ziare.com

#migratie interna Romania , #Stiri Administratie