LIVE Romania, sub avertizari de vant puternic si zapada: Copaci cazuti, drumuri blocate, mii de case fara curent

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 20:20
1186 citiri
LIVE Romania, sub avertizari de vant puternic si zapada: Copaci cazuti, drumuri blocate, mii de case fara curent
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se afla incepand de duminica dimineata sub atentionare cod galben de vant, frig si precipitatii mixte, valabil pana luni seara. Din cauza vremii urate s-au inregistrat probleme in trafic si mii de gospodarii au ramas fara curent.

Zonele montane se afla sub cod portaliu de viscol si zapada pana luni seara, la ora 23:00. Senzatia de frig este accentuata peste tot de vantul care cunoaste intensificari, la munte rafalele putand ajunge si la 120 km/h.

Ziare.com transmite in format LIVE TEXT principalele stiri si evenimente inregistrate din cauza vremii urate:

20:20 - Ministerul de Interne anunta ca ninsorile si viscolul au afectat 12 localitati din 6 judete, fiind vorba de probleme la alimentarea cu energie electrica sau de cai rutiere blocate sau inchise.

Judetele afectate au fost Alba, Harghita, Maramures, Bihor, Neamt si Suceava.

"Nu sunt persoane in pericol si nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei. Nu sunt localitati izolate, la care sa nu se poata ajunge. Au fost inchise preventiv 5 segmente de drumuri, in special acolo unde din cauza caderilor de arbori nu se mai poate circula. Se actioneaza in toate aceste cazuri pentru taierea si degajarea copacilor si deszapezirea drumului", au transmis reprezentantii MAI.

18:58 - 8 trenuri de calatori sunt oprite in statii de pe raza regionalelor Brasov si Iasi din cauza unor copaci care s-au prabusit pe calea ferata. Angajatii lucreaza la indepartarea arborilor rupti de vant pe intervalele de statii Nadejdea - Livezi Ciuc si Cozna - Gradinita, informeaza News.ro.

In zonele respective vantul a batut cu aproape 100 km/h.

Sapte trenuri de calatori - IR 1540, R 5208, R 2606, IR 1831, R 4206, IR 1834 si R 5711 au fost oprite in garile Siculeni, Gradinita si Cozna, iar IR 1831 stationeaza intre Cozna si Gradinita.

18:50 - Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360. De asemenea, cei interesati pot accesa www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale, dar si pagina de FB a CNADNR sau pagina Infotrafic a Politiei Romane.

17:35 - Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundatii pe rauri din judetele Satu-Mare si Maramures, valabila pana la ora 24:00.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se ...citeste mai departe despre "LIVE Romania, sub avertizari de vant puternic si zapada: Copaci cazuti, drumuri blocate, mii de case fara curent" pe Ziare.com

#cod galben zapada vant , #Stiri Administratie