Romanii au aruncat 16 kg de mancare de persoana in decembrie. 15% dintre produse erau sigilate

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 10:44
1592 citiri
Romanii au aruncat 16 kg de mancare de persoana in decembrie. 15% dintre produse erau sigilate
Foto: Arhiva Ziare.com

Cumpatarea nu este un cuvant care sa ii defineasca pe romani. In luna decembrie au fost aruncate la gunoi tone de mancare, astfel incat, daca s-ar face o medie, ar reiesi 16 kg de mancare de persoana ajunse in tomberoane.

Este vorba despre 24% mancare gatita, 22% fructe, 21% legume, 20% produse de panificatie, 11% produse lactate, informeaza Pro Tv. In plus, 15% dintre produse au fost aruncate la gunoi fiind inca sigilate.

"Cam 40% din bugetul unei familii se duce pe mancare. Cumparam multa mancare, de multe ori nu incape in frigider. Ocupam locul 9 in Europa la capitolul aruncat alimente. Exista o prejudecata ca trebuie sa fie multa mancare pe masa", a declarat Laura Pascu, de la Centrul european al consumatorilor.

Sociologul Gelu Duminica sustine ca ...citeste mai departe despre "Romanii au aruncat 16 kg de mancare de persoana in decembrie. 15% dintre produse erau sigilate" pe Ziare.com

#mancare aruncata decembrie, #mancare aruncata gunoi decembrie, #alimente aruncate gunoi sarbatori , #Stiri Administratie