Romanii au iesit din nou in strada pentru apararea justitiei: 45.000 de oameni au protestat in toata tara

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 22:30
1213 citiri
Romanii au iesit din nou in strada pentru apararea justitiei: 45.000 de oameni au protestat in toata tara
Foto: Ziare.com

Romanii au iesit din nou in strada, duminica seara, in apararea justitiei si a statului de drept, in peste 100 de orase din tara si din strainatate.

La Bucuresti s-au adunat in Piata Victoriei peste 10.000 de oameni, care au plecat in mars spre Parlament, iar numarul lor s-a triplat, pe masura ce coloana de manifestanti a traversat centrul Capitalei, ajungand la peste 30.000 de participanti.

Si in alte orase romanii au iesit in numar mare la proteste, astfel ca estimarile finale vorbesc despre un total de 45.000 de manifestanti, la nivelul intregii tari si in diaspora.

Oamenii sunt nemultumiti de activitatea Guvernului PSD-ALDE, a carui prioritate ramane si dupa un an de zile tot modificarea Legilor Justitiei, de care se ocupa acum o comisie condusa de Florin Iordache, fostul ministru al Justitie, care a reusit si la inceputul anului sa scoata in strada 600.000 de protestatari, cu celebra sa OUG13.

In plus, in ultima perioada, masurile luate de Guvernul PSD-ALDE condus acum de Mihai Tudose au reusit sa bulverseze complet mediul de afaceri. Prin sutele de modificari aduse Codului Fiscal, guvernantii i-au adus pe angajatori si pe salariati in pragul disperarii, iar oamenii au ajuns la concluzia ca nu le mai ramane altceva de facut decat sa se uneasca si sa iasa in strada.

Problemele economice si sociale generate de guvernarea PSD-ALDE sunt atat de multe si diverse, incat protestatarii sustin ca singura rezolvare comuna ar fi caderea Guvernului Tudose si demisia lui Liviu Dragnea, liderul PSD, care este urmarit penal pentru initierea unui grup infractional organizat, prin care s-au fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro, iar bugetul statului a fost prejudiciat cu 30 de milioane de lei.

Demonstratia de la Bucuresti, care a scos zeci de mii de oameni in strada, intr-un mars prin centrul Capitalei, de la Guvern la Parlament, s-a incheiat pasnic.

Oamenii si-au strigat supararile, au incercat sa-si faca vocile auzite, apoi s-au intors la casele lor, multumiti ca s-au ridicat inca o data in apararea justitiei din aceasta tara.

La proteste au participat romani de toate varstele si din toate paturile sociale, care sunt nemultumiti de prestatia Guvernului, ce risca sa bulverseze economia prin masurile sale si ameninta independenta justitiei si statul de drept.

Citeste mai departe despre "Romanii au iesit din nou in strada pentru apararea justitiei: 45.000 de oameni au protestat in toata tara (Galerie foto & video) " pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Legile Justitiei, #proteste noiembrie Bucuresti , #Stiri Administratie