Romanii ies din nou in strada: Justitie curata, nu politizata. Pilonul 2 este pentru noi

Joi, 31 August 2017, ora 13:49
1137 citiri
Romanii ies din nou in strada: Justitie curata, nu politizata. Pilonul 2 este pentru noi
Foto: Facebook/Mars Justitie curata, nu politizata / Pilonul 2, este pentru noi

Romanii vor iesi din nou in strada, duminica, pentru a protesta fata de cele mai recente actiuni ale Guvernului. Printre acestea se numara modificarea Legilor Justitiei, nationalizarea si desfiintarea Pilonului II de pensii si retragerea nominalizarii Rosiei Montane de pe lista UNESCO.

"Duminica iesim ca sa oprim:

Distrugerea independentei Justitiei.

Distrugerea viitorului nostru, protejarea pensiilor noastre.

Distrugerea Rosiei Montane, prin propunerea premierului de a scoate Rosia montana din patrimoniu Unesco.

Este nevoie sa fim cati mai multi, pentru a putea pleca in mars spre cartierele din Bucuresti, pentru a informa lumea despre dezastrul ce urmeaza sa se intample", se arata pe pagina de Facebook Coruptia ucide.

Prima nemultumire a celor care vor iesi in strada este legata de propunerile de modificare la Legile Justitiei.

Ministerul Justitiei a publicat pe site proiectul de modificare a Legilor Justitiei, miercuri seara, in ziua in care ministrul Tudorel Toader a anuntat ca documentul a fost trimis Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizul consultativ.

La o prima lectura se observa ca ministrul Tudorel Toader a mentinut toate prevederile criticate in ultimele zile de magistrati si de diversi specialisti sau reprezentanti ai opiniei publice, prevederi care au starnit ingrijorarea Comisiei Europene si Ambasadei SUA.

Romanii sunt revoltati si de modificarile pe care Guvernul vrea sa le faca cu privire la Pilonul II de pensii.

In urma cu doua zile, premierul Mihai Tudose a spus ca ca in privinta Pilonului II de pensii sunt trei variante de lucru.

"Trei variante: sa lasam lucrurile asa cum sunt, umbland doar la comisioanele care se iau astazi de catre administratorii privati ai acelor bani, fiindca, repet, au exagerat; varianta a doua - sa diminuam cota pentru Pilonul II in favoarea Pilonului I si varianta a treia - cea de optional. Se fac calcule, Ministerul de Finante le va prezenta public cand vor fi gata (...) Saptamana viitoare vom avea cred simularile complete", a declarat premierul Mihai Tudose, la Romania TV.

Un alt treilea motiv de nemultumire al romanilor il reprezinta declaratia facuta de primul ministru, tot marti seara, potrivit careia va incerca sa retraga nominalizarea Rosiei Montane de pe lista UNESCO.

"Vom incerca sa retragem, sa scriem ca nu ne mai mentinem punctul de vedere, punandu-ne intr-o situatie absolut ciudata fata de organele internationale de profil. Daca lucrurile raman definitive, s ...citeste mai departe despre "Romanii ies din nou in strada: Justitie curata, nu politizata. Pilonul 2 este pentru noi" pe Ziare.com

#protest modificari Legi Justitie, #protest Pilon pensii, #protest Rosia Montana , #Stiri Administratie