Romanii ies din nou in strada pentru a realiza Zidul #VAVEDEM!: NU gratierii coruptilor. OUG 13 revine. Si noi!

Sambata, 06 Mai 2017, ora 09:27
1588 citiri
Romanii ies din nou in strada pentru a realiza Zidul #VAVEDEM!: NU gratierii coruptilor. OUG 13 revine. Si noi!
Foto: Arhiva Ziare.com

Un nou protest este anuntat, pentru duminica, in Bucuresti. Asadar, toti cei nemultumiti de prevederile Legii gratierii si de jocurile care se fac in Parlament sunt asteptati duminica, de la ora 17.00, in Piata Victoriei. De acolo, manifestantii vor porni in mars spre Palatul Parlamentului.

"Duminica, e ziua in care trebuie sa le spunem parlamentarilor, mai tare decat oricand: #VAVEDEM! Si trebuie sa ii facem sa inteleaga ca, atunci cand vor vota in plen amendamentele lui Serban Niculae si Traian Basescu (de fapt resuscitarea OUG 13), ochii nostri vor fi atintiti asupra lor. Unii dintre ei au impresia ca, daca nu suntem in fata lor fizic inseamna ca nu suntem atenti. A venit vremea sa le aratam ca nu e asa", se arata pe pagina de Facebook Coruptia ucide.

Manifestantii sunt invitati sa duca la protest o fotografie care sa ii reprezinte si toate pozele vor fi puse pe gardul Palatului Parlamentului.

"De aceea, va invitam sa aduceti cu voi, la protest, o fotografie. Poate fi si de cand erati mai tineri, poate fi si din profil, important e sa va reprezinte. Le prindem pe toate de gardul Palatului Parlamentului. "Zidul #VaVedem" va fi primul lucru pe care parlamentarii il vor vedea luni, atunci cand vor sosi la sedinta de plen. Si vor sti ca mii de oameni sunt, inca, acolo.

Sfatul nostru e sa prindeti fotografiile cu scotch de partea metalica sau sa le sprijiniti de zid. In acest fel, nu putem fi acuzati de distrugere, iar imaginea finala va fi una de maxim impact", mai arata organizatorii.

Miercuri seara, dupa votul dat de comisia juridica, sute de oameni au iesit in strada in Bucuresti si in alte mari orase. A fost a 93-a seara de protest continuu in Piata Victoriei, dupa adoptarea OUG13 in noaptea de 31 ianuarie.

Dupa cateva ore de proteste, premierul Sorin Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat public ca nu sustin gratierea coruptilor.

Grindeanu: Guvernul nu sustine gratierea faptelor de coruptieDragnea: Dezaprob amendamentele privind gratierea coruptilor. Voi discuta ca forma finala a legii sa nu le contina

Citeste si alte reactii:

Reactia lui Iohannis, dupa ce Comisia juridica a Senatului a decis gratierea coruptilorMinisterul Public si Uniunea Barourilor, impotriva gratierii faptelor de coruptie: Ar fi o mare gresealaCiolos, despre gratierea coruptilor: Placere sadica in a se juca din nou cu nervii romanilorCe scriu marile agentii externe de presa despre protestele la gratierea coruptilorPrima reactie a ministru ...citeste mai departe despre "Romanii ies din nou in strada pentru a realiza Zidul #VAVEDEM!: NU gratierii coruptilor. OUG 13 revine. Si noi!" pe Ziare.com

#protest legea gratierii, #protest duminica gratiere , #Stiri Administratie