Romanii nu se lasa si ies diseara iarasi in strada: Daca un idiot arunca cu obiecte, sa ne ghemuim, sa fie vizibil ca Mona Lisa!

Joi, 02 Februarie 2017, ora 10:38
5603 citiri
Romanii nu se lasa si ies diseara iarasi in strada: Daca un idiot arunca cu obiecte, sa ne ghemuim, sa fie vizibil ca Mona Lisa!
Foto: Arhiva Ziare.com

Un nou protest se anunta pentru joi seara in Capitala. Oamenii se vor strange din nou in Piata Victoriei, dupa ce miercuri seara au iesit in strada 150.000 de persoane in Bucuresti si 300.000 in total in toata tara.

"Ne vedem tot la Guvern si vom face probabil un foarte scurt mars pe Calea Victoriei, de incalzire.

Mai sunt 9 zile. Primului ministru: retrageti ordonanta! retrageti proiectul de lege pentru gratiere! 300.000 de oameni e un numar fara precedent. Pentru ca si actiunile voastre sunt fara precedent", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului Joi 2 Februarie - Retrageti ordonanta!

Organizatorii protestului sustin ca s-a depasit limita in ultimele zile, adaugand ca si oameni din PSD vad asta.

"Apar reactii din toate partile, internationale, din sindicate sau chiar din partidul vostru. Retrageti-va acum, pentru ca ati depasit limita", au adaugat ei.

Mai mult, organizatorii transmit mai multe mesaje catre cei care vor protesta joi seara in piata, astfel incat evenimentul sa nu degenereze.

"Este posibil cateodata sa existe persoane recalcitrante si agenti provocatori, care vor incerca sa creeze tensiuni si sa provoace reactia fortelor de ordine. Cum ne protejam si cum facem sa avem parte de un protest civilizat:

1. Nu afisam un comportament agresiv fata de jandarmi sau fata de alti demonstranti.

2. Nu incurajam comportamentul violent al celorlalti demonstranti.

3. Daca observam un comportament abuziv sau violent al unor demonstranti sau al fortelor de ordine, il inregistram cu ajutorul telefonului.

4. Nu strigam sloganuri obscene.

5. Parasim temporar demonstratia, pentru a ne hidrata, incalzi sau odihni. Revenim cu grija la demonstratie.

6. Suntem calmi si solidari. Aducem la protest colegi, prieteni si membri ai familiei.

7. Vorbim cu oamenii necunoscuti din jurul nostru. Un protest este o modalitate buna de a socializa si a face schimb de idei.

8. Daca un idiot/grup de idioti incep sa arunce cu obiecte spre cladiri/fortele de ordine ca sa faca scandal, toata lumea se lasa in jos, astfel incat acei idioti care vor sa cauzeze scandal, sa fie super vizibili. Cand toata lumea sta jos ghemuita, orice idiot care arunca cu o sticla o sa fie la fel de vizibil ca si Mona Lisa. Deci strategia lui de a face scandal o sa esueze", se mai arata pe pagina de Facebook.

Si pentru vineri este anuntat un protest numit "Greva Nationala - Vineri la Protest" tot in Piata Victoriei. Mesajul acestuia este: "Sefu, maine nu vin. Este bol ...citeste mai departe despre "Romanii nu se lasa si ies diseara iarasi in strada: Daca un idiot arunca cu obiecte, sa ne ghemuim, sa fie vizibil ca Mona Lisa!" pe Ziare.com

#protest joi seara Bucuresti, #protest joi piata victoriei, #proteste Piata Victoriei , #Stiri Administratie