Rosia Montana este propusa pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 16:30
1493 citiri
Rosia Montana este propusa pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Foto: Facebook/Rosia Montana in Unesco

Rosia Montana a fost inclusa pe lista indicativa a Romaniei pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, primul pas pentru ca situl sa apara pe lista protejata la nivel mondial.

"Anuntul facut public de pe pagina Ministerului Culturii vine dupa 6 ani de la solicitarea inaintata de societatea civila", potrivit unui comunicat al Asociatiei Alburnus Maior remis vineri Ziare.com.

"Ministerul Culturii si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor au comunicat catre Centrul Patrimoniului Mondial de la Paris inscrierea Peisajului cultural minier Rosia Montana in lista indicativa a Romaniei pentru Patrimoniul Mondial.

Aceasta nu este doar un imens castig pentru patrimoniul cultural, ci o mare victorie a societatii civile, a miilor de oameni din tara si din strainatate care au cerut salvarea Rosiei Montane, au iesit in strada cerand sa nu fie distrusa natura si cultura in favoarea mineritului cu cianuri", a declarat Eugen David, presedintele Asociatiei Alburnus Maior.

Rosia Montana are valoare ...citeste mai departe despre "Rosia Montana este propusa pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO" pe Ziare.com

#Rosia Montana patrimoniu UNESCO, #Rosia Montana lista UNESCO , #Stiri Administratie