Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani Interviu

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 14:33
909 citiri
Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani Interviu
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul cazurilor de rujeola creste ingrijorator de la o saptamana la alta, ultimul bilant anuntat de Ministerul Sanatatii fiind de 753 de copii bolnavi si trei bebelusi morti din aceasta cauza.

In contextul epidemiei de rujeola, medicul pediatru Anita Pop (www.academica-medical.ro) explica intr-un interviu acordat Ziare.com care sunt primele simptome ale bolii si cum evolueaza in functie de fazele acesteia: perioada de incubatie (10 zile) ; perioada preeruptiva (3-6 zile) ; eruptiva (4-6 zile) ; Perioada eruptiva (4-6 zile) ; perioada posteruptiva (3-6 zile).

Medicul a scos in evidenta lucrurile la care trebuie sa fie atenti parintii pentru a nu confunda rujeola cu alte afectiuni specifice copilariei.

Avand in vedere ca rujeola este cauzata de un virus si nu poate fi tratata cu antibiotice, doctorul precizeaza in ce consta tratamentul si cat de periculos este sa nu ne vaccinam copiii impotriva bolilor copilariei.

Care sunt primele semne ale rujeolei?

In faza de debut, ...citeste mai departe despre "Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#epidemie rujeola Romania, #rujeola medic pediatru, #copii rujeola simptome, #copii rujeola , #Stiri Administratie