Rusia, acuzata ca a "muscat" din teritoriul altei tari - reactia MAE

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 19:25
924 citiri
Rusia, acuzata ca a "muscat" din teritoriul altei tari - reactia MAE
Foto: Guvernul Georgiei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a aratat vineri ingrijorat de recentele evolutii de la granita regiunii separatiste Osetia de Sud cu Georgia, care risca "sa induca potentiale noi provocari" ale Rusiei.

Reactia MAE vine dupa ce oficialii de la Tbilisi au acuzat Rusia ca a extins teritoriul regiunii separatiste Osetia de Sud, sustinuta de Moscova, prin instalarea unor noi marcaje de delimitare de-a lungul granitei, care "musca" practic din pamanturile Georgiei.

Rusia, acuzata ca a mai "muscat" putin din teritoriul altei tari

"MAE a luat nota cu ingrijorare de evolutiile recente din apropierea liniei de delimitare administrativa a regiunii georgiene Tskhinvali/ Osetia de Sud, legate de instalarea unor noi obstacole asimilate unor asa-numite marcaje de 'frontiera'.

Aceste evolutii sunt in masura sa amplifice tensiunile, sa afecteze populatia locala, prin limitarea severa a libertatii de miscare, si sa induca potentiale noi provocari in teren. In ansamblu, ele confirma ...citeste mai departe despre "Rusia, acuzata ca a "muscat" din teritoriul altei tari - reactia MAE" pe Ziare.com

#Rusia Georgia frontiera, #Osetia Sud semna granita, #Osetia Sud marcaje granita , #Stiri Administratie