Rusia cere Romaniei sa renunte la scutul de la Deveselu "cat nu e prea tarziu" - Reactia MAE

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 08:44
1096 citiri
Rusia cere Romaniei sa renunte la scutul de la Deveselu "cat nu e prea tarziu" - Reactia MAE
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce Rusia ne-a avertizat ca elementele antiracheta care urmeaza sa fie instalate la Deveselu reprezinta incalcari ale Tratatului fortelor nucleare intermediare, cerand Romaniei si SUA sa renunte la plan "cat nu este prea tarziu", Ministerul de Externe de la Bucuresti a venit marti dimineata cu unele precizari.

"Declaratia domnului Mihail I. Ulianov, director al departamentului de neproliferare si controlul armamentelor din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, facuta cu prilejul dezbaterilor Comisiei I din cadrul celei de a 70-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU de la New York, nu aduce elemente de noutate.

Pozitiile partii romane, a celei americane si a NATO in legatura cu dezvoltarea capabilitatii de aparare impotriva rachetelor balistice au fost comunicate deschis atat Federatiei Ruse, cat si publicului larg cu diverse ocazii", se arata intr-un comunicat MAE remis Ziare.com.

Rusia cere Romaniei si SUA sa renunte la sistemul antiracheta "cat nu este prea ...citeste mai departe despre "Rusia cere Romaniei sa renunte la scutul de la Deveselu "cat nu e prea tarziu" - Reactia MAE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia ameninta Romania reactia MAE , #Stiri Administratie