Ryanair avertizeaza: Posibil razboi al tarifelor in aceasta vara

Luni, 24 Iulie 2017, ora 13:24
897 citiri
Ryanair avertizeaza: Posibil razboi al tarifelor in aceasta vara
Foto: Ziare.com

Operatorul aerian low-cost Ryanair a anuntat ca ar putea reduce cu 9% pretul biletelor pe anumite rute deoarece concurenta in industria aviatica se va intensifica in urmatoarele luni.

Avertismentul de la cea mai mare companie aeriana din Europa in functie de numarul de pasageri vine dupa recentele declaratii similare ale rivalelor easyJet si Wizz Air privind preturile.

Luni, Ryanair a anuntat o crestere de 55% a profitului inainte de taxe in trimestrul doi din 2017, la 397 de milioane de euro, in timp ce veniturile au urcat cu 13%, la 1,68 miliarde de euro.

Pretul mediu al biletelor in perioada aprilie - iunie 2017 a crescut cu 1%, la 40,3 euro. Compania irlandeza se asteapta la un declin al preturilor cu 5% in perioada martie - septembrie 2017 si de 8% in perioada septembrie 2017 - martie 2018.

In ultimii doi ani, Ryanair si-a majorat capacitatea cu 33%, sau aproximativ 30 de milioane de scaune, pentru a face fata cererii in crestere.

Ryanair si-a revizuit in crestere estimarile privind traficul in anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2018, anuntand ca se asteapta la 131 de milioane de pasageri, fata de prognoza precedenta de 130 de milioane.

De asemenea, compania si-a mentinut estimarile privind un profit inainte de taxe de 1,40 - 1,45 miliarde de euro in anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2018, in timp ce analistii se asteapta la 1,488 miliarde de euro.

Ryanair opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova. Anul trecut, compania a avut in Romania 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimeaza o crestere de 40%, dupa ce vor fi introduse patru noi rute.

Cursele Ryanair intre UE si Marea Britanie ar putea fi anulate dupa BrexitEasyJet zboara in Austria dupa Brexit, ca sa poata sa opereze in continuare in UEWizz Air anunta o noua politica legat de bagaje ...citeste mai departe despre "Ryanair avertizeaza: Posibil razboi al tarifelor in aceasta vara" pe Ziare.com

#razboi tarife avion, #razboi tarife low cost, #Ryanair tarife , #Stiri Administratie