Salarii mai mari cu 20% pentru mai multe categorii de bugetari, dar fara burse in vacanta pentru studenti, au decis deputatii in comisii

Luni, 15 Mai 2017, ora 20:56
1134 citiri
Salarii mai mari cu 20% pentru mai multe categorii de bugetari, dar fara burse in vacanta pentru studenti, au decis deputatii in comisii
Foto: Ziare.com

Deputatii din Comisiile de munca si buget au dezbatut, luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.2/2017 privind unele masuri fiscal bugetare si au decis ca, incepand cu luna iunie, sa se majoreze cu 20% salariile brute de baza pentru mai multe categorii de personal.

Printre acestea se numara personalul din cadrul oficiilor teritoriale pentru intreprinderile mici si mijlocii si cooperatie, personalul din cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si al agentiilor judetene pentru protectia mediului si Garzii Nationale de Mediu.

De asemenea, de aceasta majorare ar urma sa beneficieze si personalul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cel din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si a comisariatelor regionale si judetene pentru protectia consumatorului.

Angajatii Garzii de Mediu intra in greva generala: Un comisar are 1.500 de lei salariuLegea salarizarii trece cu brio de Comisia Juridica din Senat. PNL: E o avizare in orbCu pixul pe cea mai mare modificare de estimare din toate timpurile: Cresterile salariale - de unde nu-i, nici Dumnezeu nu ar trebui sa ceara

Deputatii PNL s-au abtinut la vot, pe motiv ca nu a fost stabilit impactul bugetar.

Amendamentul PNL potrivit caruia studentii primesc bursa si in perioada vacantei de vara, in cuantum de 201 lei, a fost respins cu numai un vot diferenta. Deputatul ALDE Varujan Vosganian a sustinut amendamentul, precizand ca "este vorba de o bursa de 200 de lei, care nu-i ajunge nici cand i-o dai".

"Sa nu i-o dai nici in vacanta, mi se pare ca nu e corect", a completat Varujan Vosganian.

Deputatii au mai respins si amendamentul potrivit caruia gratuitatea pe transportul feroviar se acorda tuturor studentilor, indiferent de varsta.

"Se poate intampla ca la 60 de ani un pensionar sa se inscrie la facultate, dar nu cred ca acel pensionar, daca e la a doua facultate, poate sa o faca altfel decat cu taxa si atunci nu are beneficiile celorlalti", a precizat Adrian Solomon (PSD), presedintele Comisie de munca.

Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor.

Studentii merg gratuit cu trenul: Intr-o luna calatoriile lor au costat 3,5 milioane de euroStudentii cer sa primeasca burse si in vacanta de varaStudentii se pot plimba gratuit cu trenul cat si unde doresc, dar elevii de liceu nu! Legea a trecut de Senat ...citeste mai departe despre "Salarii mai mari cu 20% pentru mai multe categorii de bugetari, dar fara burse in vacanta pentru studenti, au decis deputatii in comisii" pe Ziare.com

#crestere salarii categorii personal, #deputati OUG crestere salarii , #Stiri Administratie