Scandal DNA-SIE: Iohannis i-a impacat pe Kovesi si MRU

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 13:16
925 citiri
Scandal DNA-SIE: Iohannis i-a impacat pe Kovesi si MRU
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca i-a invitat la discutii in aceasta dimineata, la Palatul Cotroceni, pe procurorul sef al DNA si pe directorul SIE, in contextul criticilor dure lansate de Laura Codruta Kovesi la adresa serviciului de informatii.

Astfel, seful statului si-a exercitat rolul de mediator intre doua institutii, rol prevazut de Constitutie, incercand sa aplaneze conflictul aparut in ultimele zile intre DNA si DIICOT, pe de o parte, si Serviciul de Informatii Externe (SIE), de cealalta parte.

"Aceasta situatie se datoreaza unei comunicari suboptimale. Pentru a clarifica aceste aspecte, am avut o discutie si i-am avut invitati in aceasta dimineata pe doamna Kovesi si pe domnul Ungureanu.

A fost o discutie constructiva, s-au lamurit lucrurile, urmeaza ca ei impreuna sa gaseasca solutii, sa lamureasca neintelegerile intre cele doua institutii. Consider ca problema s-a rezolvat", a declarat Klaus ...citeste mai departe despre "Scandal DNA-SIE: Iohannis i-a impacat pe Kovesi si MRU" pe Ziare.com

#Iohannis Kovesi SIE, #Kovesi acuzatii SIE , #Stiri Administratie