Scandalul ia amploare la Spitalul Universitar: Doi angajati sunt in greva foamei, un director a demisionat, Corpul de Control face verificari

Miercuri, 08 August 2018, ora 17:55
780 citiri
Scandalul ia amploare la Spitalul Universitar: Doi angajati sunt in greva foamei, un director a demisionat, Corpul de Control face verificari
Foto: Facebook / Cristian Zanfir

Doua cadre medicale sunt in greva foamei (foto) si unul dintre directori a demisionat miercuri in semn de protest fata de modul in care este administrat Spitalul Universitar Bucuresti (SUUB) de managerul Adriana Nica.

Scandalul a izbucnit dupa ce angajatii au fost pusi sa aleaga de bunavoie intre sporuri si voucherele de vacanta, cu toate ca au dreptul legal la amandoua. Scandalizati de presiunile care s-au facut asupra lor, mai multi asistenti si infirmiere au iesit zilnic, incepand de luni, in curtea spitalului la proteste spontane.

In timp ce pe Internet au aparut imagini compromitatoare pentru ideea de igiena in SUUB, protestatarii au facut dezvaluiri cutremuratoare in legatura cu conditiile in care sunt obligati sa lucreze si pe care le suporta unii pacienti tratati in acesti spital. In replica, managerul Adriana Nica a sustinut ca acuzatiile sunt imposibil de dovedit, iar ulterior si-a nuantat declaratia afirmand ca ele nu sunt reale.

Vezi cine e managerul SUUB:

Iubita lui Sorin Oprescu a fost numita, fara concurs, manager al Spitalului Universitar. Ce spune ministrul SanatatiiIubita lui Sorin Oprescu, ajunsa director la Spitalul Universitar, s-a zbatut 5 luni sa ...circule lifturile

Protestatarii spun ca spitalul a primit si dispune de banii necesari pentru o mai buna administrare, pentru modernizarea aparaturii si crearea conditiilor optime pentru bolnavi, totul fiind o problema de decizie.

Angajatii au scos la iveala conditiile in care sunt obligati sa lucreze, mentionand si ca "mustele de la morga intra in blocul operator", "20 de colegi s-au imbolnavit" si "o infiermiera pe sectie deserveste doua aripi ale spitalului".

Citeste mai multe dezvaluiri facute de angajatii din SUUB.

Pe de alta parte, vicepresedintele SANITAS Iulian Pope a declarat ca niciunul dintre drepturile banesti ale angajatilor "nu poate fi tranzactionat de angajator", prin urmare era dreptul lor sa primeasca si sporuri, si voucherele de vacanta, doar ca "etapizat", nu neaparat toate in aceeasi luna, conform legii.

Scandalul a luat amploare dupa ce pe Facebook au aparut imagini din curtea spitalului cu aparatura si mobilier scoase la casat. In timp ce protestatarii spun ca managerul incearca sa musamalizeze problemele in fata Corpului de Control trimis de ministrul Sanatatii, Adriana Nica sustine ca inca de acum doua luni s-au intocmit documentele necesare pentru casare, iar faptul ca acest lucru se intampla in plin scandal este o simpla coincident ...citeste mai departe despre "Scandalul ia amploare la Spitalul Universitar: Doi angajati sunt in greva foamei, un director a demisionat, Corpul de Control face verificari" pe Ziare.com

#greva foamei Spitalul Universitar, #Adriana Nica spitalul universitar , #Stiri Administratie