Schimbari in Sanatate: Mai multe servicii si consultatii in pachetul medical de baza

Sambata, 07 Martie 2015, ora 22:05
1430 citiri
Schimbari in Sanatate: Mai multe servicii si consultatii in pachetul medical de baza

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a pus in dezbatere publica un nou proiect de pachet de baza al serviciilor medicale care prevede, printre altele, dublarea numarului de consultatii pe care medicul de familie le poate acorda la domiciliu, precum si mai multe analize si servicii specializate.

Prin aceasta initiativa, semnatarii isi propun sa le ofere pacientilor acces mai mare la servicii de calitate, dar si o mai buna utilizare si monitorizare a fondurilor, scrie Mediafax.

Proiectul prevede ca medicii de familii sa acorde mai multe consultatii la domiciliu, mai exact de la 21 pe luna la 42. Medicii se pot deplasa acasa la persoane cu handicap, asigurati cu boli cronice care nu se pot deplasa, copii de pana la un an, minori cu boli contagioase si proaspete mamici. De asemenea, in aceasta categorie intra si examinarea pentru constatarea decesului.

Totodata, in pachetul de baza sunt incluse servicii de administrare a tratamentului intramuscular, subcutanat, ...citeste mai departe despre "Schimbari in Sanatate: Mai multe servicii si consultatii in pachetul medical de baza" pe Ziare.com

#pachet baza servicii medicale, #consultatii acasa medic familie , #Stiri Administratie