Se aprind luminitele in Bucuresti: 33 de kilometri de beculete, concerte si mancare traditionala la Targul de Craciun

Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 15:53
967 citiri
Se aprind luminitele in Bucuresti: 33 de kilometri de beculete, concerte si mancare traditionala la Targul de Craciun
Foto: Arhiva/Ziare.com

Iluminatul festiv de sarbatori va fi aprins in Bucuresti vineri seara, din Piata Constitutiei, unde se va deschide targul de Craciun, in timp ce targul care va fi amenajat in Piata Victoriei, locul protestelor antiguvernamentale, va functiona din 5 decembrie.

Primarul general Gabriela Firea spune ca in premiera, avand in vedere ca se intra in Anul Centenar-100 de ani de la Marea Unire, tema iluminatului de sarbatori din acest an este inspirata din traditiile romanesti, astfel ca vor fi figurine luminoase in forma de ie, clop sau hora.

Peste trei milioane de becuri de tip LED, in 59 de zone; figurine in forma de ie, clop sau hora

Iluminatul de sarbatori va fi aprins vineri la ora 19:10, iar tema este axata pe figurine luminoase inspirate din traditiile romanesti: ie, clop, hora, motive traditionale romanesti, fiind vorba despre peste trei milioane de becuri de tip LED, pe un traseu care insumeaza peste 33 de kilometri si cuprinde 59 de zone din Bucuresti.

"De ziua Romaniei, impodobim Bucurestiul si dam startul oficial evenimentelor dedicate sarbatorilor de iarna. In premiera, avand in vedere ca se intra in Anul Centenar-100 de ani de la Marea Unire, tema iluminatului de sarbatori de anul acesta este inspirata din traditiile romanesti. Doresc sa ii invit atat pe bucuresteni, cat si pe turistii romani si straini sa viziteze Targul de Craciun al Bucurestiului, care are loc in Piata Constitutiei si care a devenit, in ultimii ani, evenimentul central care marcheaza sarbatorile de iarna din Capitala Romaniei", spune primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Targul din Piata Constitutiei

In targul de Craciun organizat de Primaria Capitalei in perioada 1 - 27 decembrie, in Piata Constitutiei, vor fi peste 100 de casute si va cuprinde o zona gastronomica cu produse romanesti, un targ de mestesuguri si produse traditionale, un patinoar in aer liber, un carusel, ateliere si Casa lui Mos Craciun, potrivit Primariei Capitalei. Targul poate fi vizitat zilnic, intre orele 10:00 - 22:00.

Municipalitatea anunta ca aici vor avea loc spectacole de muzica populara si dans, sustinute de peste 1.000 de artisti - coruri, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, cantareti folk, trupe rock si pop, precum Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Phoenix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Nationala "Valahia", Corul de Copi ...citeste mai departe despre "Se aprind luminitele in Bucuresti: 33 de kilometri de beculete, concerte si mancare traditionala la Targul de Craciun" pe Ziare.com