Se schimba examenul auto: Iata cum arata noul sistem de monitorizare video pentru traseu (Video)

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 17:50
1430 citiri
Se schimba examenul auto: Iata cum arata noul sistem de monitorizare video pentru traseu (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand de luni vor avea loc schimbari in modul de desfasurare a examenului pentru obtinerea permisului auto. Proba teoretica si proba practica vor fi filmate.

Ministerul Afacerilor Interne anunta, sambata, pe Facebook, ca proba practica de obtinere a permisului auto va fi inregistrata audio-video cu un dispozitiv instalat in masina de examen si ca pentru inceput sistemul va fi implementat in Capitala si in judetul Ilfov.

"Sistemul de inregistrare va fi operational la nivelul municipiului Bucuresti si judetului Ilfov, urmand ca in zilele urmatoare sa fie implementat, etapizat, si la nivelul celorlalte judete", informeaza MAI.

Intr-un comunicat de presa, reprezentantii MAI anunta ca sistemul tehnic de monitorizare se instaleaza, intr-un punct fix, in autovehiculul pe care este afisata vizibil mentiunea "EXAMEN" si se orienteaza paralel cu partea carosabila, astfel incat sa surprinda traficul pe directia de deplasare a autovehiculului.

MAI precizeaza ca stocarea datelor se realizeaza astfel incat sa permita identificarea exacta a inregistrarilor dupa examinator, ziua si ora examinarii, dar ca inregistrarile audio si video realizate nu reprezinta informatii de interes public. In cazul in care candidatul contesta rezultatul probei practice, inregistrarile vor fi puse la dispozitia instantei competente.

MAI precizeaza ca nu se va inregistra proba practica pentru categoriile AM, A1, A2 si A.

A.G. ...citeste mai departe despre "Se schimba examenul auto: Iata cum arata noul sistem de monitorizare video pentru traseu (Video)" pe Ziare.com

#schimbari examen permis auto, #examen permis auto filmat, #traseu examen permis auto , #Stiri Administratie